Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Mubadala επενδύει εκ νέου στην Ελλάδα και στις Startups

200 εκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει το κρατικό ταμείο των ΗΑΕ στην Ελλάδα τα επόμενα δυο χρόνια στα οποία θα προστεθούν άλλα 200 εκατ. από την ΕΑΤΕ.

Το Mubadala, το κρατικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι, εδραιώνει περαιτέρω την παρουσία του στην ελληνική οικονομία σαν Fund of Fund σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) .

Η τρίτη επέκταση της αρχικής συμφωνίας, για δυο έτη και για 200 + 200 εκατομμύρια δολάρια κάθε εθνικό fund, υπεγράφη χθες μεταξύ της διοίκησης της ΕΑΤΕ, του Προέδρου Χάρη Λαμπρόπουλου και της Διευθύνουσας Συμβούλου Αντιγόνης Λυμπεροπούλου και του CEO του Mubadala, Khaled Al Shamlan και της Meera Al Suwaidi, υπεύθυνης Real Estate and Infrastructure του fund, στο Μαξίμου Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmed Al Jaber.

Μέσω της προηγούμενης συμφωνίας το 2022 με την ΕΑΤΕ είχε προβλεφθεί η δυνατότητα επενδύσεων του Mubadala σε VCs και PE Funds, με το κρατικό επενδυτικό ταμείο των HAE να έχει ήδη επενδύσει στο VentureFriends III. Οι άλλες επενδύσεις του Mubadala στην Ελλάδα περιλαμβάνουν αυτή στο Diorama II, ένα νέο ταμείο από την DECA Investments και αυτή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Βιώσιμων Επενδύσεων (EuSIF) εστιάζοντας αποκλειστικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις