Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OpenAI: Ο Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στο Διοικητικό Συμβούλιο

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διορίζει 3 νέους διευθυντές

Ο Co-founder και CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, θα επιστρέψει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μαζί με τρεις νέους διευθυντές σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο το Διοικητικό Συμβούλιο απομάκρυνε τον Άλτμαν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πάντα «ειλικρινής» απέναντι στην εταιρεία. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός της OpenAI και έτσι μετά από λίγες ημέρες ο Άλτμαν επέστρεψε στη θέση του επικεφαλής της εταιρείας.

Τώρα η έρευνα της δικηγορικής εταιρείας WilmerHale για τα γεγονότα γύρω από την απόλυση του Άλτμαν τον Νοέμβριο ολοκληρώθηκε και η εταιρεία δημιούργησε νέους κανόνες διακυβέρνησης, ενισχύοντας την πολιτική σύγκρουσης συμφερόντων.

Από την έρευνα της WilmerHale διαπιστώθηκε ότι η αποπομπή του Άλτμαν δεν οφειλόταν σε ανησυχίες σχετικά με τα οικονομικά της OpenAI, την ασφάλεια των προϊόντων ή άλλα ζητήματα.

«Αντίθετα, ήταν συνέπεια της κατάρρευσης της σχέσης και της απώλειας εμπιστοσύνης μεταξύ του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου και του κ. Άλτμαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η OpenAI, περιγράφοντας τα ευρήματα της έρευνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAI δήλωσε ότι πλέον υποστηρίζει ομόφωνα την ηγεσία του Άλτμαν.

Ποιοι είναι οι νέοι διευθυντές της OpenAI;

Την ίδια ώρα, η OpenAI ανακοίνωσε ότι διορίζει νέους διευθυντές, μεταξύ των οποίων η Σου Ντέσμοντ-Χέλμαν, πρώην CEO του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, η Νικόλ Σέλιγκμαν, πρώην πρόεδρος της Sony Entertainment, και η Φίτζι Σίμο, CEO της Instacart.

Τα τρία νέα μέλη σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας θα «συνεργαστούν στενά» με τα σημερινά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τον CEO της Quora, Adam D’Angelo, τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Larry Summers και τον πρώην CEO της Salesforce, Bret Taylor.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις