Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HBio: Ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της ενεργητικής συμμετοχής των ασθενών στις κλινικές μελέτες, στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος 

Η ημερίδα "Οι ενεργητικά συμμέτοχοι ασθενείς στις κλινικές μελέτες αποτελούν το κλειδί για την προσδοκώμενη ανάπτυξη της καινοτόμου βιοφαρμακευτικής έρευνας στη χώρα", θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2024, 16:30 – 21:00, στο Συνεδριακό κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.

Η ημερίδα του HBio “Οι ενεργητικά συμμέτοχοι ασθενείς στις κλινικές μελέτες αποτελούν το κλειδί για την προσδοκώμενη ανάπτυξη της καινοτόμου βιοφαρμακευτικής έρευνας στη χώρα’” πραγματοποιείται στις 2 Απριλίου 2024, 16:30 – 22:00 στο Συνεδριακό κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος με στόχο την ανάδειξη της ενεργητικής συμμετοχής των ασθενών στις κλινικές μελέτες διασφαλίζοντας τα δικαιώματά τους, τη συμμετοχή τους στις διεθνείς εξελίξεις της βιοφαρμακευτικής έρευνας, τη βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η ημερίδα  διοργανώνεται από το HBio, το μεγαλύτερο Cluster Υγείας και Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα. Με περισσότερα από 85 μέλη από το χώρο των Επιχειρήσεων και των Ερευνητικών/Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, το ΗBio ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα θέματα της κλινικής έρευνας και δημιουργεί συνθήκες που μετατρέπουν την καινοτομία σε πραγματικές λύσεις για την υγεία. Το ΗBio υποστηρίζει και προωθεί κάθε πρωτοβουλία  στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και την επιστημονική/ιατρική κοινότητα  προκειμένου οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν άμεσα τα οφέλη από την ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης στη θεραπευτική. Στην παρούσα εκδήλωση το HBio επιθυμεί να αναδείξει τον κομβικό ρόλο των ασθενών ως ενεργητικά συμμετεχόντων στις κλινικές μελέτες ως προς την τήρηση και επιτάχυνση της διεξαγωγής τους. Αφορά στους ασθενείς ως συλλογικές οντότητες αλλά και ατομικά ως ενεργοποιημένοι και δεσμευμένοι συμμέτοχοι σε μια κοινή, ζωτικής σημασίας προσπάθεια.

15 ομιλητές σε 3 θεματικά panels, ενεργά συμμετέχοντες και πρωτοπόροι στο χώρο της κλινικής έρευνας, θα μιλήσουν σχετικά με τις καλές πρακτικές ενεργοποίησης ασθενών, θα συζητήσουν τις ευκαιρίες συνεργασιών όλων των ενδιαφερομένων μερών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της βιοφαρμακευτικής έρευνας στη χώρα μας με γνώμονα τη διασφάλιση της ενεργητικής συμμετοχής των ασθενών. Τέλος, φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις στην πρόταση δράσεων με άμεση εφαρμογή για την πρόοδο των κλινικών μελετών στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος του HBio, Δρ. Ιωάννα Ι. Κούκλη, δήλωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ημερίδα του ΗΒio που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, 2 Απριλίου 2024, 16:30-21:00. Η ημερίδα έχει ως βασική αποστολή την ανάδειξη της ενεργητικής συμμετοχής των ασθενών στις κλινικές μελέτες, τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στη βιοφαρμακευτική έρευνα, αλλά και τις υγιείς επιχειρηματικές πρακτικές που οδηγούν σε καινοτομία και καλύτερη υγεία για όλους. Ηγετικά Στελέχη Ενώσεων Ασθενών, Εξέχοντες Εκπρόσωποι της Πολιτείας (Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Φ., Ε.Ε.Δ.), Εξέχοντες Ερευνητές, Ηγετικά Στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών & CROs θα συμμετάσχουν στην ημερίδα και θα επωφεληθούν από τη μεταξύ τους διάδραση.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις