Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DOTSOFT: Νέο έργο στον Ο.Τ.Α. της Μάλτας

Αφορά την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εφαρμογής αιχμής με σκοπό την εκπαίδευση των χρηστών σχετικά με τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και την προώθηση υπεύθυνων πρακτικών μέσω «παιχνιδοποίησης».

Νέα επιτυχία εκτός ελληνικών συνόρων για την ένωση DOTSOFT SA – EPSILON Malta Ltd με την υπογραφή σύμβασης έργου με Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) της Μάλτας, και συγκεκριμένα το Gharb Local Council. Η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο του Προγράμματος «INTERREG V-A ITALIAMALTA AMPPA PROJECT» και περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εφαρμογής αιχμής με σκοπό την εκπαίδευση των χρηστών σχετικά με τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και την προώθηση υπεύθυνων πρακτικών μέσω «παιχνιδοποίησης».
Πιο συγκεκριμένα, κύριος στόχος της σύμβασης είναι να δημιουργήσει μια εμπειρία παιχνιδιού, κατάλληλη τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Αυτό το εκπαιδευτικό μονοπάτι εκπαίδευσης (PFE) για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει διάφορα επίπεδα, εξασφαλίζοντας μια ελκυστική εμπειρία για τους χρήστες. Η ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής αντιπροσωπεύει μια επιτυχημένη σύνθεση καινοτόμου τεχνολογίας, εκπαιδευτικών στόχων και διαδραστικής ψυχαγωγίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:
  • · Εκπαίδευση: Το παιχνίδι προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διεύρυνση των γνώσεων των χρηστών για τα πολύπλοκα θαλάσσια οικοσυστήματα και τις διάφορες μορφές ζωής μέσα σε αυτά.
  • · Υπευθυνότητα: Οι χρήστες θα ανακαλύψουν τη σημασία των υπεύθυνων ενεργειών για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς ασχολούνται με το παιχνίδι.
  • · Ευαισθητοποίηση: Το παιχνίδι λειτουργεί ως πύλη για την αύξηση της ευαισθητοποίησης των χρηστών σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί σήμερα.
Τοποθετημένο στην καρδιά του Gharb, το Gharb Local Council είναι γνωστό για την αφοσίωσή του στην κοινοτική ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη διακυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς. Συμμετέχει ενεργά σε έργα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τον πολιτιστικό εμπλουτισμό και την κοινωνική δέσμευση για τη βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων του.
Το συμβόλαιο χωρίζεται σε δύο φάσεις, μία τρίμηνης διάρκειας υλοποίησης και μία τεχνικής υποστήριξης διάρκειας δύο ετών. H σύμβαση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση τόσο της ένωσης DOTSOFT SA – EPSILON Malta Ltd όσο και του Gharb Local Council για την προώθηση της υπευθυνότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσω καινοτόμων και διαδραστικών μέσων.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις