Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eli Lilly: Συνεργάζεται με την Amazon για την κατ’οίκον παράδοση φαρμάκων

Οι ασθενείς μπορούν πλέον να προμηθεύονται φάρμακα της Lilly από το Amazon Pharmacy.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μια νέα συνεργασία με την Amazon για την κατ’οίκον παράδοση ορισμένων  συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Ειδικότερα, όσοι το επιθυμούν μπορούν πλέον να προμηθεύονται φάρμακα της Lilly για τις ημικρανίες, τον διαβήτη, καθώς το νέο φάρμακο για την απώλεια βάρους, Zepbound, από το Amazon Pharmacy.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο η Lilly είχε λανσάρει το LillyDirect, μια ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας παρέχει σε ασθενείς με ημικρανία και διαβήτη πρόσβαση σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και παράδοση επιλεγμένων φαρμάκων στο σπίτι. Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους ασθενείς να προμηθεύονται τα φάρμακά τους απευθείας από την εταιρεία μέσω online φαρμακείων.

Το Amazon Pharmacy είναι το δεύτερο online φαρμακείο με το οποίο συνεργάζεται η Lilly, καθώς το πρώτο ήταν το Truepill.

Η διαδικασία παραλαβής φαρμάκων έχει ως εξής: Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα μέσω του LillyDirect και στη συνέχεια οι ασθενείς να τα παραλάβουν μέσω του Amazon Pharmacy ή του Truepill.

Η συνεργασία της Lilly με την Amazon έρχεται σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του Zepbound είναι στα ύψη. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν το Zepbound, το οποίο έλαβε έγκριση από τον FDA τον Νοέμβριο, αποτελεί την νεότερη προσθήκη στην γκάμα των φαρμάκων απώλειας βάρους. Σημειώνεται ότι το Ozempic και το Wegovy της Novo Nordisk και το Mounjaro της Eli Lilly ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Το ενεργό συστατικό του Zepbound είναι η τιρζεπατίδη, η οποία μιμείται μια ορμόνη που μειώνει την όρεξη για φαγητό. Το φάρμακο για τον διαβήτη Mounjaro περιέχει επίσης τιρζεπατίδη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις