Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft μπαίνει ακόμα πιο επιθετικά στο AI “διαλύοντας” την Inflection.ai

Οι ανατροπές και τα «δράματα» στην αγορά της δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης συνεχίζονται, με τους μεγάλους παίκτες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ή να επεκτείνουν τη θέση τους στην συγκεκριμένη αγορά. Από την μια πλευρά έχουμε την Google, η οποία κινείται ταχύτατα με την Deepmind και το Gemini και να ψάχνει συνεργασία με την Apple για να προσθέσει την mobile έκδοση του Gemini στο iOS, και από την άλλη έχουμε την Microsoft να προσθέτει το CoPilot – ChatGPT σε όλα τα προϊόντα της και να κινείται επιθετικά απέναντι στον ανταγωνισμό.

Σε μια σημαντική ανατροπή στη αγορά AI, ο Mustafa Suleyman και ο Karén Simonyan, συνιδρυτές της Startup Inflection AI, εντάσσονται στη Microsoft για να ηγηθούν του νεοσυσταθέντος τμήματος Microsoft AI το οποίο θα επικεντρωθεί σε προϊόντα ΑΙ για τους ιδιώτες και συγκεκριμένα στα Copilot στα κινητά, στον Bing και στον Edge αλλά και όπου αλλού μπορεί να έρθει σε επαφή ο τελικός καταναλωτής με ένα ΑΙ chatbot.

Ο Mustafa Suleyman, ο οποίος προηγουμένως συνίδρυσε την DeepMind μαζί με τον Demis Hassabis, τον σημερινό ηγέτη ανάπτυξης του Gemini, θα υπηρετήσει ως EVP και CEO της Microsoft AI, αναφερόμενος απευθείας στον CEO της Microsoft, Satya Nadella.
Αρκετά στελέχη της Inflection AI, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς και ερευνητές AI, μετακινούνται επίσης στη Microsoft αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες AI Startups η οποία έχει αναπτύξει το εντυπωσιακό chatbot Pi και είναι ότι πιο κοντά σήμερα σε μια “ανθρώπινη” – διαλογική Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, η Inflection AI μετατοπίζει την εστίασή της στην παροχή ενός API για τα μοντέλα AI της, που πλέον φιλοξενούνται στο Microsoft Azure, με το μέλλον του Chatbot Pi να είναι αβέβαιο.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Microsoft κατέχει σημαντικό μετοχικό μερίδιο στην Inflection.ai μια και είχε ηγηθεί του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, τόνισε τη σημασία αυτής της κίνησης, δηλώνοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται μόλις στο δεύτερο έτος της «αλλαγής πλατφόρμας AI» και πρέπει να διασφαλίσει ότι έχει την «ικανότητα και την ικανότητα να καινοτομεί με τόλμη».

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο βήμα στη σκακιέρα από την Google, Meta και Apple.

 

Inflection AI: Η AI Startup που μετρά μόλις έναν χρόνο ζωής «σήκωσε» 1,3 δισ. δολάρια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις