Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netflix: Στα 2,33 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2024

Ο streaming κολοσσός πρόσθεσε ακόμη 9.3 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο του

Άνω των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Netflix για το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τη μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα του κόσμου να αυξάνει παράλληλα και τους συνδρομητές της.

Αναλυτικά, η τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 2,33 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων για 1,3 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 9,37 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 9,28 δισ. δολάρια.

Ακόμα, ο streaming κολοσσός πρόσθεσε ακόμη 9.3 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο του, με την αύξηση να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα που έλαβε εναντίον της κοινής χρήσης κωδικών μεταξύ των χρηστών ενός λογαριασμού. Πλέον η πλατφόρμα μετράει πάνω από 270 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ωστόσο, το Netflix ανακοίνωσε ότι από το 2025 και μετά θα σταματήσει να δημοσιεύει τον αριθμό των συνολικών συνδρομητών του. Βάσει της νέας του στρατηγικής, ο streaming κολοσσός βγάζει ανακοινώσεις για τους αριθμούς συνδρομητών του μόνο όταν θα πετυχαίνει σημαντικά ορόσημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις