Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Europol έκλεισε την phishing πλατφόρμα LabHost – 37 συλλήψεις

Η εταιρεία προσέφερε phishing-as-a-service υπηρεσίες σε απατεώνες του κυβερνοχώρου με τα έσοδα της να ξεπερνούν τα 1 εκατ. δολάρια

Η Europol κατάφερε να κλείσει την εταιρεία phishing LabHost, προχωρώντας σε συλλήψεις περίπου 37 ατόμων. Η συγκεκριμένη  εταιρεία προσέφερε phishing-as-a-service (PhaaS) υπηρεσίες σε απατεώνες του κυβερνοχώρου, με τα έσοδα της να ξεπερνούν τα 1 εκατ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, για περίπου 249 δολάρια το μήνα, η LabHost προσέφερε παράνομες υπηρεσίες, όπως ψεύτικες ιστοσελίδες για διάφορους στόχους, όπως τράπεζες και μεταφορικές υπηρεσίες. Μάλιστα, ένα από τα εργαλεία της εταιρείας που ονομαζόταν LabRat, επέτρεπε στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο.Τουλάχιστον 100.000 χρήστες επηρεάστηκαν από τις κακόβουλες υπηρεσίες της LabHost.

Σε γενικές γραμμές οι επιθέσεις phishing έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την άνοδο των τεχνολογιών AI. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι επιθέσεις phishing αυξήθηκαν κατά 40% το 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις