Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το έβδομο cohort του επιταχυντή deeptech της Intel έρχεται στις 22 Απριλίου

Το deeptech είναι πλέον η μεγαλύτερη κατηγορία χρηματοδότησης VC στην Ευρώπη σύμφωνα με το Dealroom, με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και κβαντικών υπολογιστών να συγκεντρώνουν τα περισσότερα κεφάλαια.

Το Intel® Ignite, το παγκόσμιο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων της Intel για νεοσύστατες επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογίας πρώιμου σταδίου, εγκαινιάζει το έβδομο cohort του στην Ευρώπη στις 22 Απριλίου.

Το deeptech είναι πλέον η μεγαλύτερη κατηγορία χρηματοδότησης VC στην Ευρώπη σύμφωνα με το Dealroom, με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και κβαντικών υπολογιστών να συγκεντρώνουν τα περισσότερα κεφάλαια.

Η τρέχουσα ομάδα περιλαμβάνει νεοσύστατες επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Σουηδία, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία και επικεντρώνονται σε ευρύ φάσμα βαθιάς τεχνολογίας, από την κατασκευή ημιαγωγών, το πυρίτιο και τη φωτονική έως τη ροή δεδομένων, την επεξεργασία AI και τις εφαρμογές στη ρομποτική και τους δορυφόρους.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στη νέα ευρωπαϊκή ομάδα είναι:

AIRMO (Γερμανία) – Ανάλυση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) υψηλής ακρίβειας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και παράγονται από δορυφόρους εξοπλισμένους με πολλούς αισθητήρες.

Cartken (Γερμανία) – αλΑυτόνομα ρομπότ διανομής που χρησιμοποιούν AI, επιτρέποντας αυτονομία τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Flink (Ελβετία) – Πλατφόρμα λογισμικού πολλαπλών ρομπότ που ενεργοποιείται από AI, υπολογιστική όραση και νοημοσύνη ελέγχου κίνησης.

LUBIS EDA (Γερμανία) – πλατφόρμα cloud που βασίζεται σε AI για προληπτικό εντοπισμό και διόρθωση σφαλμάτων τσιπ πριν από την παραγωγή.

NcodiN (Γαλλία) – Φωτονική τεχνολογία ενσωματωμένη με λέιζερ για υψηλής ταχύτητας, ενεργειακά αποδοτικές διασυνδέσεις σε προηγμένα πακέτα τσιπ.

Pathway (Γαλλία) – Ενοποιημένη επεξεργασία δεδομένων παρτίδας και ροής συμβάντων για σύνθετους μετασχηματισμούς δεδομένων υψηλής ταχύτητας.

SCIL (Ολλανδία) – Λύσεις λιθογραφίας σύμμορφου αποτυπώματος υποστρώματος για διαμόρφωση μεγάλου όγκου σε επίπεδο νανοκλίμακας.

Ultralytics (Ισπανία) – Πάροχος μοντέλων YOLO ανοιχτού κώδικα και πλατφόρμας χωρίς κώδικα για την κατασκευή, εκπαίδευση και ανάπτυξη εφαρμογών υπολογιστικής όρασης.

Waveye (Γερμανία) – Απεικόνιση ραντάρ υψηλής ανάλυσης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη για αυτόνομα συστήματα.

ZeroPoint (Σουηδία) – Soft IP για επιτάχυνση υλικού, ασφαλή και χωρίς απώλειες συμπίεση σε ολόκληρη την αρχιτεκτονική μνήμης.

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2019, συνολικά, οι απόφοιτοι του Intel Ignite έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις