Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 2 δισ. άνθρωποι θα παίζουν mobile games μέχρι το 2023

Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%, φτάνοντας τα 138 δισ. από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια των smartphones.

Την τελευταία διετία, τα mobile παιχνίδια έσπασαν όλα τα ρεκόρ και απέφεραν δισ. σε έσοδα. Μόνο το 2020, η αγορά αυξήθηκε στο σύνολο της κατά 25% σε ετήσια βάση και η αξία της έφτασε τα 95,1 δισ. δολάρια.

Ο τομέας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αφού όλο και περισσότεροι μπαίνουν στο mobile gaming. Σύμφωνα με στοιχεία του MejoresApuestas.com, πάνω από 2 δισ. άνθρωποι αναμένεται να παίζουν παιχνίδια στα κινητά τους τουλάχιστον έως το 2023, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα προ-πανδημίας δεδομένα.

Περισσότεροι από μισό δισ. άνθρωποι άρχισαν να παίζουν mobile παιχνίδια από το 2019

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που η βιομηχανία των κινητών παιχνιδιών αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ένας από αυτούς είναι η πρακτικότητα τους, αφού οι χρήστες μπορούν να παίζουν όπου κι αν βρίσκονται, σε αντίθεση με τα επιτραπέζια ή τις κονσόλες, αλλά και ο ψυχαγωγικός τους χαρακτήρας που συμβάλλει στην κάθετη αύξηση των παικτών.

Ειδικά σύμφωνα με έρευνα της Statista, το 2017, περισσότερα από 1,1 δισ. άτομα έπαιζαν παιχνίδια στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ μέχρι το τέλος του 2019, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε σχεδόν 1,4 δισ. Έκτοτε, πάνω από μισό δισ. άνθρωποι έχουν αρχίσει να παίζουν παιχνίδια σε smartphones, αγγίζοντας τους 1,8 δισ. το 2021. Μέχρι το 2023, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί κατά 200 εκατ. επιπλέον.

Τα ευρήματα της Statista έδειξαν επίσης ότι έχουν επέλθει αλλαγές και στα δημογραφικά στοιχεία των mobile gamers. Αυτό που ίσχυε δηλαδή για τους gamers μόλις πριν από μερικά χρόνια πλέον είναι πολύ διαφορετικό. Γύρω στο 55% των mobile gamers στην Κίνα και τις ΗΠΑ που συνιστούν δύο κορυφαίες αγορές, είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών.

Ωστόσο, οι Μillennials ή τα άτομα ηλικίας μεταξύ 25 και 44 ετών αποτελούν περίπου το 24% του συνόλου των χρηστών σε αυτές τις αγορές κινητών παιχνιδιών. Περίπου 20% των χρηστών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45-64, με τα πολύ νεότερα μέλη της Gen Z ή άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών να κυμαίνονται στο ίδιο ποσοστό.

Τα έσοδα από τα mobile games θα αγγίξουν τα 138 δισ. έως το 2023, σημειώνοντας αύξηση 25% σε δύο χρόνια

Πέρα από την εντυπωσιακή διαφοροποίηση στις ομάδες των χρηστών, ο κλάδος των mobile παιχνιδιών κατέγραψε τεράστια αύξηση στα έσοδα του, ειδικά μετά την πανδημία λόγω COVID-19, τα οποία αυξήθηκαν κατά 31% στα 75,9 δισ. δολάρια. Πέρσι, όταν εκατομμύρια άνθρωποι στράφηκαν στα mobile games εν μέσω της καραντίνας που επέφερε ο κορωνοϊός, το ποσό αυτό εκτινάχθηκε στα 95,1 δισ. δολάρια, συνεχίζοντας την αυξητική του τάση.

Τα στατιστικά αναμένουν ακόμα ότι η παγκόσμια βιομηχανία mobile παιχνιδιών θα φτάσει σε αξία τα 109,6 δισ. δολάρια φέτος και στη συνέχεια θα κάνει άλμα στο 25%, υπολογίζοντας σχεδόν 138 δισ. δολάρια σε κέρδη, έως το 2023. Μέχρι το 2025, η αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 160 δισ. δολάρια, δεδομένου ότι Κίνα και ΗΠΑ αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου το 56% των συνολικών εσόδων εκείνης της χρονιάς.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις