Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Terra Robotics «σήκωσε» την πρώτη της pre-seed χρηματοδότηση

Η ελληνική agritech Startup αναπτύσσει ένα αυτόνομο  ηλεκτροκίνητο ρομπότ για να βοηθά τους αγρότες στις καθημερινές τους εργασίες

Την πρώτη της pre-seed χρηματοδότηση εξασφάλισε η ελληνική agritech Startup, Terra Robotics. Η εταιρεία θέλει να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη στο χωράφι, αναπτύσσοντας ένα αυτόνομο  ηλεκτροκίνητο ρομπότ για να βοηθά τους αγρότες στις καθημερινές τους εργασίες.

Στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης για την Terra Robotics ηγήθηκε η Genesis Ventures και η Zeno Capital, ενώ συμμετείχαν και angel investors από το HeBAN – Hellenic Business Angels Network.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την πρώτη μας χρηματοδότηση και που λαμβάνουμε αυτή την υποστήριξη από τους επενδυτές μας. Αυτή η χρηματοδότηση μας δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσουμε πιο εντατικά την τεχνολογία μας στους γεωργούς και να εκτελέσουμε περαιτέρω δοκιμές, αυξάνοντας από την μια πλευρά την αποτελεσματικότητα του προϊόντος μας και την γκάμα καλλιεργειών στην οποία αυτό χρησιμοποιείται, αλλά ταυτόχρονα αυξάνοντας και την εμπορευσιμότητά του.”, δήλωσε στο Startupper.gr o Κωνσταντίνος Κανδύλας.

Ποια είναι η Terra Robotics

Η Terra Robotics ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Κανδύλα και τον Πέτρο Κατσιλέρο, οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν ήταν φοιτητές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ενώ αργότερα στην ομάδα τους προστέθηκε και ο Γιάννης Μπακατσής.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η αυτοματοποίηση θα είναι το μέλλον της γεωργίας, η ομάδα της Terra Robotics αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό τετράτροχο ρομπότ που μπορεί να πλοηγηθεί αυτόνομα μέσα στο χωράφι. Το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα γεωργικών εργασιών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την ανίχνευση φυτικών ασθενειών, την ανάλυση ποιότητας των καλλιεργειών και την ακριβή συλλογή δεδομένων γεωργίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις