Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To iOS 18 θα περιλαμβάνει και την Anthropic;

Το iOS 18, η επερχόμενη σημαντική ενημέρωση λογισμικού της Apple, φημολογείται ότι ενσωματώνει μια ποικιλία νέων χαρακτηριστικών, με σημαντική έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Μεταξύ των πιθανών συνεργασιών για λειτουργίες AI στο iOS 18 είναι και η Anthropic, μια startup που υποστηρίζεται από την Google και την Amazon, έχει αναφερθεί ως πιθανός συνεργάτης της Apple μαζί με άλλους σημαντικούς παίκτες AI όπως η OpenAI και η Google.

Η Anthropic παρουσίασε πρόσφατα το Claude 3, μια σουίτα μοντέλων AI, με το πιο ικανό μοντέλο της, το Claude 3 Opus, να ξεπερνά ανταγωνιστικά μοντέλα όπως το GPT-4 από την OpenAI και το Gemini 1.0 Ultra από την Google σε διάφορα benchmark αναφοράς.

Το ενδιαφέρον της Apple για την ενσωμάτωση γλωσσικών – δημιουργικών λειτουργιών AI στο iOS 18 αναφέρεται συχνά – πυκνά στον τύπο τον τελευταίο καιρό, με την εταιρεία να φημολογείται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις όχι μόνο με την Anthropic αλλά και με την OpenAI και την Google όπως προαναφέραμε.

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες της Apple στον τομέα της GenAI δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και για να μπορέσει να συναγωνιστεί τους τέσσερις κορυφαίους της AI, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, αφήνοντας την πίσω στην ανάπτυξη AI δυνατοτήτων για smartphones. Αυτό συμβαίνει ενώ η mobile έκδοση του Gemini για Android είναι καθοδόν και οι εφαρμογές των μεγάλων κατασκευαστών σε μοντέλα με επεξεργαστές όπως ο Qualcomm SD 8 Gen 3 είναι ήδη παρούσες και εξαιρετικά εύχρηστες.

Η πιθανή συμπερίληψη της τεχνολογίας της Anthropic στο επερχόμενο iOS 18 θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Claude 3, ιδιαίτερα στην πολυτροπική τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ανταποκριθεί τόσο σε κείμενο όσο και σε εικόνες, ενισχύοντας τις λειτουργίες του iPhone που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και ειδικά στις εφαρμογές Siri, Spotlight, Apple Music, Messages και άλλων, με στόχο να κάνουν το iOS 18 μία από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις στην ιστορία του iPhone.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις