Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

APIVITA – Aegean Rebreath: Ανανεώνουν τη συνεργασία τους για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

Μετρώντας 3 συναπτά έτη συνεργασίας η APIVITA και η Aegean Rebreath ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους με σύνθημα: «Μαζί για το μέλλον των θαλασσών μας»

Η APIVITA και η Aegean Rebreath, μέλη του Οργανισμού 1% for the Planet, μετρώντας 3 συναπτά έτη συνεργασίας, ουσιαστικής δράσης και προσφοράς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον αποφάσισαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, ενώνοντας, και φέτος, τις δυνάμεις τους, με σύνθημα: «Μαζί για το μέλλον των θαλασσών μας».

Η Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath αποτελεί μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet. Ο φορέας αποτελείται από ενεργούς πολίτες με επαγγελματική δραστηριότητα σε διαφορετικούς τομείς και πεδία, με κοινό στόχο την προστασία και ενίσχυση του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Η Aegean Rebreath έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο που περιλαμβάνει δράσεις αποσυμφόρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συνέργειες που φέρνουν κοντά την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και τις κεντρικές αρχές, ανάπτυξη δεδομένων και προτάσεων, καθώς και υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, με σκοπό την αλλαγή κουλτούρας για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου.

Η APIVITA

Η APIVITA, η πρώτη B Corp πιστοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα, με την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Δίκτυο 1% for the Planet, δεσμεύεται να επιστρέφει στον πλανήτη το 1% των
πωλήσεων επιλεγμένων προϊόντων της, μέσω συνεργασιών με διεθνείς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που έχουν ως στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας και των μελισσών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει μία πολυεπίπεδη συνεργασία με την Aegean Rebreath, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως το έργο της, από το 2020 έως και σήμερα με την αφιέρωση του 1% των παγκόσμιων πωλήσεων της αντηλιακής σειράς BEE SUN SAFE!

Η συνεργασία της APIVITA και της Aegean Rebreath σε αριθμούς

Με το σύνθημα «Μαζί για το μέλλον των θαλασσών μας», η APIVITA και η Aegean Rebreath ταξιδεύουν, τα τελευταία 4 έτη, σε νησιωτικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας μας, πραγματοποιώντας θαλάσσιους και παράκτιους καθαρισμούς, καθώς και συλλογή μικροπλαστικών.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 100 εθελοντές, συλλέχθηκαν περίπου 10.513 απορρίμματα, 13.105 πλαστικά μπουκάλια, 8,12 τόνοι διχτύων φαντασμάτων, καθώς και 559 ελαστικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρχαν πάνω από 120 αιτήσεις συμμετοχής ανά έτος.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, ενώ υπήρξε και σημαντική συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις πεδίου.

Ακόμα, υλοποιήθηκαν δράσεις ενίσχυσης του Δικτύου «Μπλε» Δήμων της χώρας μας, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Δίκτυο «Μπλε» Δήμων δημιουργήθηκε το 2021 από την Aegean Rebreath, στη βάση μνημονίων συνεργασίας με τους Δήμους που είχαν εγκαταστήσει Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κεντρικής διοίκησης, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Σήμερα το Δίκτυο αποτελείται από 20 μέλη (18 δήμους και 2 λιμενικά ταμεία) ανά την Ελλάδα, λειτουργεί με καθεστώς νομικής οντότητας (Α.Μ.Κ.Ε.) και συντονίζεται από την Aegean Rebreath.

«Μαζί για το μέλλον των θαλασσών μας!» και το 2024!

Το 2024, η APIVITA και της Aegean Rebreath  συνεχίζουν την συνεργασία τους, ταξιδεύοντας σε 4 νέους προορισμούς, με την ίδια όρεξη, το ίδιο μεράκι, την ίδια ενέργεια. Οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν την Αντίπαρο, το Γύθειο, τη Μονεμβασιά, την Κεφαλλονιά και τις Σπέτσες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις