Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hellenic Properties- Νέα επένδυση 15 εκατ. ευρώ για ανάπλαση πρώην βιομηχανικού κτιρίου σε πράσινο κτίριο γραφείων

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2026 και στόχος είναι η πιστοποίησή του στο πρότυπο LEED.

Η ανάπλαση ακόμα ενός παλαιού, κενού πρώην βιομηχανικού κτιρίου σε πράσινο κτίριο γραφείων από τη Hellenic Properties, σηματοδοτεί και την πρώτη επένδυση σε συνεργασία με το ελληνικό ESG-focused fund Sirec Energy.

Πρόκειται για ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο στον Ταύρο, πολύ κοντά στον σταθμό της γραμμής 1 του μετρό στην Καλλιθέα, συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ., το οποίο θα μετατραπεί σε πράσινο κτίριο γραφείων, σε μια επένδυση συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2026 και στόχος είναι η πιστοποίησή του στο πρότυπο LEED.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή ο Ερρίκος Αρώνες, διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties εκφράζει την ικανοποίηση του για την συνεργασία με τη Sirec Energy, πρωτοπόρο στον κλάδο των πράσινων επενδύσεων. Η συνεργασία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της εταιρεία να φέρει στην αγορά πράσινα κτίρια γραφείων προσιτά στο 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, με μεσοσταθμικά 25% χαμηλότερα μισθώματα, από τα υψηλότερα μισθώματα πράσινων κτιρίων σήμερα στην Αθήνα, σημειώνει ο Ερρίκος Αρώνες.

To υπό ανάπτυξη κτίριο εκτείνεται σε 1.400 τ.μ. ανά όροφο. Μπορεί να μισθωθεί είτε ολόκληρο, είτε τμηματικά «και προσφέρεται για τη χρήση που το προτείνουμε», τονίζει ο ίδιος.

Μιλώντας για τη συνεργασία με τη Sirec Energy, ο Ερρίκος Αρώνες εξήγησε ότι τα έργα της Hellenic Properties εμπίπτουν στον πυλώνα επανάχρησης του κτιριακού αποθέματος και την αναβάθμισή τους σε πράσινα. Το πρώτο αυτό νέο έργο είναι μία από τις τουλάχιστον τρεις επενδύσεις που θα γίνουν από κοινού μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Ο λόγος που μπορούμε να προσφέρουμε πιο προσιτό μίσθωμα είναι η επανάχρηση του υφιστάμενου κτιρίου-κελύφους, που στην προκειμένη περίπτωση στον Ταύρο είναι πρώην βιομηχανικό και δεν χρειάζεται στατικές ενισχύσεις. Επίσης, είναι συνάρτηση και της περιοχής, ως σημείο εισόδου (entry point). Το έργο αυτό είναι μέρος του συνολικού των 35.000 τετραγωνικών μέτρων γραφειακών χώρων που θέλουμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη εντός του 2024», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties, Ερρίκος Αρώνες.

Μιλώντας γενικότερα για την αγορά ο κ. Αρώνες είπε ότι συνεχίζει να είναι λειτουργική σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά στα γραφεία, τα ξενοδοχεία και τις κατοικίες υπάρχει σταθερά καλή ζήτηση και καλή απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος, αλλά η ψαλίδα μεγαλώνει ανάμεσα στα παλαιά και νέα κτίρια. Βασικό πρόβλημα είναι το κατασκευαστικό κόστος και η διαθεσιμότητα δυναμικού, πρόσθεσε, αναφερόμενος όμως σε πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους για την κάλυψη των θέσεων εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις