Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι αναμένεται να δούμε στο επερχόμενο WWDC 2024 της Apple

Το Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024 της Apple, που έχει προγραμματιστεί για τις 10-14 Ιουνίου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για διάφορους λόγους, με σημαντική εστίαση στις εξελίξεις στο software και τις πιθανές ενημερώσεις στο hardware.
Σε κάθε περίπτωση η Apple αναμένεται να αποκαλύψει τη στρατηγική AI για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Google και η Microsoft. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μοντέλα AI που θα έχουν επιλεγεί ή θα επιλεγούν, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός AI App Store, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων chatbots.

iOS 18
Εισαγωγή δημιουργικής ΑΙ: Το iOS 18 φημολογείται ότι θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση, με εστίαση στην ενσωμάτωση της δημιουργικής AI σε αυτό. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια αναβαθμισμένη έκδοση της Siri που τροφοδοτείται από τη νέα AI, μαζί με νέες δυνατότητες AI για τις εφαρμογές iWork, Apple Music, Xcode, Messages και άλλες. Και όλα τα παραπάνω με LLM να τρέχει τοπικά στη συσκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με την Google, όσο και με την Anthropic για την χρήση των μοντέλων τους στη συσκευή.

Νέα χαρακτηριστικά αρχικής οθόνης: Ένα άλλο αναμενόμενο χαρακτηριστικό είναι η βελτιωμένη προσαρμογή της αρχικής οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στην τοποθέτηση εικονιδίων εφαρμογών.

macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2
Αναμένονται επίσης ενημερώσεις για macOS, watchOS, tvOS και visionOS, με το visionOS 2 να αναμένεται να λάβει την πρώτη σημαντική ενημέρωσή του.

Νέo hardware
Ενώ το WWDC επικεντρώνεται κυρίως στο λογισμικό, υπάρχουν εικασίες σχετικά με πιθανές ανακοινώσεις hardware.

M3 Ultra Chip: Οι φήμες αναφέρουν την ανακοίνωση του M3 Ultra, το οποίο θα μπορούσε να εμφανιστεί σε νέα μοντέλα Mac Studio και Mac Pro. Αυτό το τσιπ επιπέδου μοντέλων σταθμού εργασίας αναμένεται να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης σε σχέση με τους προκατόχους του.

Νέα μοντέλα Mac: Ενδεχομένως να δούμε ενημερώσεις για το Mac Studio και το Mac Pro με το τσιπ M3 Ultra, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τους προγραμματιστές με βελτιωμένες δυνατότητες GPU και άλλες βελτιώσεις απόδοσης.

 

To iOS 18 θα περιλαμβάνει και την Anthropic;

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις