Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TileDB: Νέα χρηματοδότηση απο Lockheed Martin και NTT Docomo

Η Startup της BigPi η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτομική βάση δεδομένων συνεχίζει την ανάπτυξη της μέσω επενδύσεων απο μεγάλα ονόματα πλέον.

Η TileDB, Inc. ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική χρηματοδότηση απο δυο μεγάλες εταιρείες, την Lockheed Martin Ventures και την NTT Docomo Ventures. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του οράματος της Startup και της ανάπτυξης της καθολικής βάσης δεδομένων TileDB. H εταιρεία είχε σηκώσει τον Ιούνιο του 2020 15 εκατ. δολάρια απο την Two Bear Capital και την Intel.

Η μετάβαση στο cloud για αποθήκευση και ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων επιταχύνεται αλλά οι οργανισμοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τα διαφορετικά είδη δεδομένων απο πολύπλοκες πηγές όπως για παράδειγμα point cloud, γονιδιωματική, imaging, βίντεο, δεδομένα τοποθεσίας κ.α. δεν μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στις υπάρχουσες αρχιστεκτονικές βάσεων δεδομένων “δυο διαστάσεων” κάτι που οδήγησε σε μεγάλο κόστος διαχείρισης, μετάβασης και επεξεργασίας και συνεπακόλουθες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη σημαντικών projects.

Η TileDB έχει εφεύρει μια καθολική βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί πολυδιάστατους πίνακες για τη μοντελοποίηση και αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου δεδομένων σε οποιοδήποτε backend (στο cloud ή εντός των επιχειρήσεων) η οποία είναι προσβάσιμη  με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού και εργαλείο. Η τυποποίηση με έναν μόνο λογικό τρόπο εργασίας πολλαπλών μορφών δεδομένων επιτρέπει στην TileDB να προσφέρει ανώτερη απόδοση, ευέλικτη επεκτασιμότητα, κορυφαία διαλειτουργικότητα και παγκόσμιας κλίμακα διαλειτουργικότητα. Η TileDB αποτελείται από το TileDB Embedded, έναν μηχανισμό αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα για πίνακες και το TileDB Cloud, μια καθολική βάση δεδομένων που προσφέρει ασφαλή έλεγχο, εύκολη κοινή χρήση στο cloud.

«Καθώς αυξάνεται ο όγκος και η ταχύτητα των δεδομένων που είναι κρίσιμα για τους πελάτες και τους συνεργάτες του κλάδου μας, η Lockheed Martin αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα προηγμένα συστήματα διαχείρισης δεδομένων σε αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο Chris Moran, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Lockheed Martin Ventures. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην TileDB, η οποία είναι μια πρωτοποριακή λύση για σύνθετες ανάγκες πρόσβασης και ανάλυσης δεδομένων”.

Ο Yuko Sasahara, Διευθύνων Σύμβουλος της NTT DOCOMO Ventures, δήλωσε: “Η ομάδα R&D μας που αναπτύσσει χωρικά στατιστικά μοντέλα mobile και διαχειρίζεται στατιστικά δεδομένα πληθυσμού που παράγονται από τα δεδομένα λειτουργίας δικτύου κινητής τηλεφωνίας, συνεργάζεται ήδη με την TileDB για να επεξεργαστεί πολυπλοκα χωροχρονικά δεδομένα και να βγουν πολύτιμα Insights. Οι βελτιώσεις επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για προηγμένες αναλύσεις και στατιστικές προβλέψεις σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης εντός της NTT DOCOMO.”

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και founder της TileDB δήλωσε: «Η ομάδα της TileDB είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με ειδικούς μηχανικούς και επιστήμονες σε αυτούς τους κορυφαίους οργανισμούς στοχεύοντας τη λύση σε απίστευτα δύσκολα προβλήματα. Πρόκειται για την δημιουργία νεων ορίων στη διαχείριση δεδομένων και τον επαναπροσδιορισμό τους. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης της βάσης δεδομένων μας μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια ενιαία, θεμελιώδη λύση με τρόπο που, ειλικρινά, καμία υπάρχουσα λύση δεν έχει επιτύχει ποτέ”.


Διαβάστε επίσης: 

TileDB: 15 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση από Two Bear Capital και Intel

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις