Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Maps και Google Search: Νέες ενημερώσεις που βοηθούν τον χρήστη να οργανώσει καλύτερα το επόμενο ταξίδι του

Η Google ενημερώνει επίσης τη λειτουργία Circle to Search που εισήγαγε τον Ιανουάριο με νέες δυνατότητες μετάφρασης.

Η Google παρουσιάζει μια σειρά ενημερώσεων που στοχεύουν να μειώσουν λίγο από το άγχος του σχεδιασμού ταξιδιών και εκδρομών, από νέες δυνατότητες μετάφρασης και δρομολόγια ταξιδιών που υποστηρίζονται από AI στo Google Search έως επιμελημένες προτάσεις στο Google Maps.

Ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα σε περισσότερες από 40 πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, το Google Maps θα εμφανίζει πλέον στους χρήστες λίστες προτάσεων για μέρη για φαγητό και επίσκεψη. Οι αλγοριθμικά δημιουργημένες προτάσεις της Google περιλαμβάνουν μια εβδομαδιαία ενημερωμένη λίστα με “Trending” μέρη που έχουν δει πρόσφατη άνοδο της δημοτικότητάς τους, μια λίστα με “Top” δημοφιλείς τοποθεσίες και μια λίστα “Gems” με μέρη που είναι, καλά, κρυμμένοι θησαυροί που αξίζει να επισκεφθείτε. Η εφαρμογή θα εμφανίσει επίσης λίστες προτάσεων από το Lonely Planet, τους New York Times, το The Infatuation και το OpenTable.

Μια νέα παραγωγική λειτουργία AI δοκιμάζεται επίσης στo Search, η οποία θα παρέχει ένα δείγμα δρομολογίου όταν οι χρήστες ζητούν ιδέες για ταξίδια. Αυτό το δρομολόγιο περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως επιλογές για πτήσεις και ξενοδοχεία, καθώς και προτάσεις για τοπικά αξιοθέατα και μέρη για φαγητό. Η Google λέει ότι θα αντλήσει επίσης πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις προτεινόμενες τοποθεσίες – όπως επιχειρηματικές πληροφορίες, κριτικές και φωτογραφίες – και ότι τα δρομολόγια μπορούν να εξαχθούν στο Gmail, στα Docs ή στο Maps. Αυτή η λειτουργία είναι, προς το παρόν, διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που εγγράφονται στη δωρεάν εμπειρία δημιουργίας αναζήτησης της Google.

Η Google ενημερώνει επίσης τη λειτουργία Circle to Search που εισήγαγε τον Ιανουάριο με νέες δυνατότητες μετάφρασης. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφράσουν ό, τι υπάρχει στην οθόνη τους – όπως ένα διαδικτυακό μενού ή μια σελίδα τοπικών εκδηλώσεων – πατώντας παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης ή τη γραμμή πλοήγησης και πατώντας το εικονίδιο μετάφρασης.

Το Circle to Search, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο στις σειρές Pixel 7 Plus και Samsung Galaxy S24, κυκλοφορεί σε περισσότερες συσκευές Android αυτή την εβδομάδα, με τη δυνατότητα μετάφρασης να κυκλοφορεί “τις επόμενες εβδομάδες”, σύμφωνα με την Google.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις