Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Telegram: Λανσάρει το Telegram Business, ως αντίπαλον δέος του WhatsApp και του Messenger

Το Telegram Business, που κυκλοφόρησε επίσημα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από μια προηγούμενη ανακοίνωση, εισάγει επιλογές όπως μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα, καθώς και τη δυνατότητα ρύθμισης των ωρών λειτουργίας και χρήσης προκαθορισμένων απαντήσεων, μηνυμάτων χαιρετισμού, chatbot, ετικετών για συνομιλίες και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram λανσάρει ένα νέο σύνολο λειτουργιών που απευθύνονται σε επιχειρήσεις καθώς και υποστήριξη για την κατανομή εσόδων από διαφημίσεις, ως απάντηση στο WhatsApp και στο Messenger της Meta. Το Telegram Business, που κυκλοφόρησε επίσημα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από μια προηγούμενη ανακοίνωση, εισάγει επιλογές όπως μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα, καθώς και τη δυνατότητα ρύθμισης των ωρών λειτουργίας και χρήσης προκαθορισμένων απαντήσεων, μηνυμάτων χαιρετισμού, chatbot, ετικετών για συνομιλίες και πολλά άλλα.

Τα κανάλια του Telegram με τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές μπορούν πλέον να παράγουν το 50% των εσόδων από διαφημίσεις.

Τα χαρακτηριστικά ήρθαν μόλις μερικές εβδομάδες αφότου ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, δήλωσε στους Financial Times σε συνέντευξή του ότι περίμενε ότι η εφαρμογή , η οποία έχει πλέον πάνω από 900 εκατομμύρια χρήστες, θα γίνει κερδοφόρα έως το 2025.

Το Telegram Business αποτελεί σαφώς μέρος αυτής της ώθησης, που οδηγεί σε μια μελλοντική IPO, καθώς είναι μια προσφορά που απαιτεί από τους χρήστες να εγγραφούν στην επί πληρωμή έκδοση Premium για πρόσβαση.

Από τον Δεκέμβριο του 2022, το Telegram Premium ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Τον Ιανουάριο του 2024, ο Durov ανακοίνωσε ότι το Premium είχε αυξηθεί σε 5 εκατομμύρια συνδρομητές , αφού έφτασε τα 4 εκατομμύρια μόλις τον προηγούμενο μήνα, υποδεικνύοντας ότι η αύξηση των συνδρομητών επιταχύνεται.

Το Telegram Business πιθανότατα θα δώσει στο Premium άλλο ένα δυνατό χαρακτηριστικό, καθώς προσφέρει εργαλεία και δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιχειρηματικούς πελάτες χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν πώς να κωδικοποιούν.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν να εμφανίζουν τις ώρες λειτουργίας και την τοποθεσία τους σε έναν χάρτη και να χαιρετίζουν τους πελάτες με μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα για κενές συνομιλίες, όπου μπορούν να επιλέξουν το κείμενο και τα αυτοκόλλητα που βλέπουν οι χρήστες πριν ξεκινήσουν μια συνομιλία. Παρόμοια με τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο WhatsApp , το Telegram Business θα προσφέρει γρήγορες απαντήσεις, οι οποίες είναι συντομεύσεις για προκαθορισμένα μηνύματα που υποστηρίζουν μορφοποίηση, συνδέσμους, πολυμέσα, αυτοκόλλητα και αρχεία.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν συνδέσμους για συνομιλία που θα ανοίξουν αμέσως μια συνομιλία στο Telegram με αίτημα να προβούν σε ενέργειες όπως παρακολούθηση παραγγελίας ή κράτηση τραπεζιού, μεταξύ άλλων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να προσθέσουν bot Telegram, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από άλλα εργαλεία ή βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, για να απαντούν σε μηνύματα εκ μέρους τους.

Η εταιρεία είπε ότι περισσότερες δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν στο Telegram Business σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Ο Durov άφησε να εννοηθεί ήδη τι μπορεί να περιλαμβάνουν, αφού είπε στους FT νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Telegram στοχεύει να λανσάρει chatbot που υποστηρίζονται από AI για επαγγελματίες χρήστες.

Στο σύνολό τους, τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να αυξήσουν τον ανταγωνισμό σε μια αγορά όπου οι εφαρμογές της Meta όπως το Messenger, το Instagram και το WhatsApp έχουν επιρροή στην επαγγελματική επικοινωνία. Ακόμη και η Apple έχει χαράξει μόνο μια μικρή θέση σε αυτόν τον χώρο, με τα Apple Messages για επιχειρήσεις , που χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως Shopify, Aramark, Four Seasons, Harry & David, Delta, American Express, Dish, Discover, Hilton, Lowe’s, Wells Fargo , West Elm, Kimpton Hotels, Vodafone Γερμανίας και άλλα .

Αν και η πρόσβαση στις νέες επιχειρηματικές δυνατότητες του Telegram απαιτεί συνδρομή Premium, δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την ενεργοποίηση των νέων επιλογών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις