Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mobile-First Company: Συγκέντρωσε 3,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Mobile-First Company στοχεύει σε ένα υποεξυπηρετούμενο τμήμα της αγοράς: μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παλεύουν με την απουσία φιλικών προς το χρήστη και οικονομικά αποδοτικών λύσεων ERP.

Η Mobile-First Company, μια γαλλική startup με αποστολή να δημιουργήσει μια σουίτα εφαρμογών B2B για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως να χρησιμοποιήσουν απλές λύσεις, συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση pre-seed με επικεφαλής τους Lightspeed Venture Partners και Emblem και άγγελους επενδυτές όπως οι Xavier Niel (Kima Ventures), Thibaud Elzière (eFounders), Jean-Baptiste Hironde (MWM) και Rodolphe Ardant (Spendesk).

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2023, αναπτύσσει μια σειρά εφαρμογών για κινητές συσκευές προσαρμοσμένες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Mobile-First Company ιδρύθηκε από τον Jérémy Goillot, πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Spendesk (γαλλικός μονόκερος) και τον CTO Ignacio Siel Brunet, πρώην αντιπρόεδρο μηχανικής στο Pomelo της Latam. Η Goillot βοήθησε την ευρωπαϊκή εταιρεία λογισμικού διαχείρισης δαπανών να φτάσει τους 5.000 πελάτες παγκοσμίως και έκτοτε έχει συμβουλεύσει περισσότερες από 50 νεοσύστατες επιχειρήσεις και δημιούργησε ένα επενδυτικό ταμείο, το Kara.Ventures, αφιερωμένο στις αφρικανικές νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ο Siel κλιμάκωσε την ομάδα μηχανικών στον ηγέτη υποδομών fintech Pomelo από μηδέν σε 200 μηχανικούς σε έξι χώρες. Προηγουμένως διηύθυνε ομάδες στο NaranjaX, με προηγούμενες θητείες μηχανικής κινητής τηλεφωνίας στο MercadoLibre και στο Cornershop by Uber.

Η Mobile-First Company στοχεύει σε ένα υποεξυπηρετούμενο τμήμα της αγοράς: μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παλεύουν με την απουσία φιλικών προς το χρήστη και οικονομικά αποδοτικών λύσεων ERP. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου λειτουργούν πάνω από 33 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σχεδόν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα, αποτελούν το επίκεντρο της αγοράς-στόχου τους. Επιπλέον, η προβλεπόμενη αύξηση των πολύ μικρών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις αναδυόμενες αγορές, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και των αυξανόμενων πληθυσμών της μεσαίας τάξης, υπογραμμίζει τις ώριμες δυνατότητες για την παγκόσμια επέκταση της The Mobile-First Company.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις