Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Βάζει τέλος στο “Just Walk Out”, που επέτρεπε στους πελάτες να ψωνίζουν και να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να περάσουν από ταμείο

Η απόφαση να απομακρυνθεί από το μοντέλο χωρίς ταμείο έρχεται αφού η Amazon αντιμετώπισε προκλήσεις στη διαχείριση της τεχνολογίας και στην επίτευξη κερδοφορίας με τις φυσικές λιανικές δραστηριότητές της.

Η Amazon αποφάσισε να διακόψει την τεχνολογία ταμείου “Just Walk Out” στα μεγαλύτερα παντοπωλεία της, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική λιανικής της. Αυτή η τεχνολογία, η οποία επέτρεπε στους πελάτες να ψωνίζουν και να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να περάσουν από μια παραδοσιακή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, θα αντικατασταθεί από “Dash Carts” που απαιτούν από τους πελάτες να σαρώνουν αντικείμενα καθώς ψωνίζουν. Η απόφαση να απομακρυνθεί από το μοντέλο χωρίς ταμείο έρχεται αφού η Amazon αντιμετώπισε προκλήσεις στη διαχείριση της τεχνολογίας και στην επίτευξη κερδοφορίας με τις φυσικές λιανικές δραστηριότητές της.

Η τεχνολογία “Just Walk Out” χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό καμερών, αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθεί τι έπαιρναν οι πελάτες και τους χρέωνε ανάλογα μετά την έξοδό τους από το κατάστημα. Παρά την καινοτόμο προσέγγιση, η Amazon αγωνίστηκε με την πολυπλοκότητα και το κόστος του συστήματος. Οι αναφορές έδειξαν ότι η τεχνολογία δεν ήταν μόνο δαπανηρή στην εφαρμογή, αλλά απαιτούσε επίσης σημαντικό αριθμό εργαζομένων για την παρακολούθηση του βίντεο και τη διασφάλιση ακριβούς χρέωσης, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική υπόσχεση μείωσης του κόστους εργασίας.

Η στροφή της Amazon μακριά από τα καταστήματα χωρίς ταμεία αντικατοπτρίζει επίσης ευρύτερες προκλήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου με τεχνολογίες self-checkout. Άλλοι λιανοπωλητές, όπως η Walmart και η Costco, έχουν επίσης επαναξιολογήσει τις στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης λόγω παραπόνων πελατών, αυξημένων κλοπών και λειτουργικών ανεπαρκειών. Η μετάβαση στο “Dash Carts” υποδηλώνει έναν συμβιβασμό μεταξύ πλήρως αυτοματοποιημένου ταμείου και παραδοσιακών συστημάτων που λειτουργούν με ταμείο, προσφέροντας μια πιο διαχειρίσιμη και δυνητικά πιο φιλική προς τον πελάτη λύση.

Αυτή η μετατόπιση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης της Amazon να μειώσει τις φυσικές λιανικές της δραστηριότητες. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει κλείσει διάφορους τύπους καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοπωλείων, αναδυόμενων καταστημάτων και καταστημάτων ρούχων “Amazon Style”, καθώς επαναξιολογεί την προσέγγισή της στο φυσικό λιανικό εμπόριο. Η απόφαση να αφαιρεθεί η τεχνολογία “Just Walk Out” από τα παντοπωλεία της είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, υποδεικνύοντας μια στρατηγική επαναξιολόγηση του καλύτερου τρόπου ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εμπειρία αγορών χωρίς συμβιβασμούς στην ικανοποίηση των πελατών ή τη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις