Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2,4 δισ. δολάρια για επενδύσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau

Το νομοσχέδιο C-27 είναι η πρώτη ομοσπονδιακή νομοθεσία που στοχεύει ειδικά στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, ανακοίνωσε την Κυριακή πως η κυβέρνηση διαθέτει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά, στον επερχόμενο προϋπολογισμό της για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού,  2 δισεκατομμύρια δολάρια, πηγαίνει σε ένα ταμείο που θα στοχεύει στην παροχή πρόσβασης σε υπολογιστικές δυνατότητες και τεχνική υποδομή.

Ο Trudeau έκανε την ανακοίνωση στο Μόντρεαλ ως μέρος μιας περιοδείας πριν από τον προϋπολογισμό. Είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αρχίσει σύντομα διαβουλεύσεις με τη βιομηχανία σχετικά με ένα νέο AI Compute Access Fund και μια στρατηγική για την επέκταση του τομέα στον Καναδά.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ινστιτούτο ασφάλειας AI ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία από «προηγμένα ή κακόβουλα συστήματα AI» και άλλα 5,1 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στο γραφείο του AI and Data Commissioner για την επιβολή του προτεινόμενου νόμου περί τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων.

Το νομοσχέδιο C-27 είναι η πρώτη ομοσπονδιακή νομοθεσία που στοχεύει ειδικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα επικαιροποιήσει τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής και θα εισαγάγει νέες υποχρεώσεις για συστήματα «υψηλού αντίκτυπου». Ο προτεινόμενος νόμος μελετάται στην επιτροπή από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις