Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bayer Ελλάς και το Vivian Lab ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη των γυναικών στην εργασία

Η Bayer Ελλάς και το Vivian Lab  ανακοίνωσαν ένα πιλοτικό, πρωτοποριακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την υποστήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο

Η Bayer Ελλάς και το Vivian Lab ανακοίνωσαν ένα πιλοτικό, πρωτοπόρο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την υποστήριξη των γυναικών στην εργασία.

Η Bayer Ελλάς η κορυφαία εταιρεία βιοεπιστημών με 70 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, και έχοντας ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της την καινοτομία και στόχο «Health for all, Hunger for none», αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την υποστήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλά και διαφορετικά θέματα σχετικά με την υγεία τους σε κάθε φάση της ζωής τους όπως γονιμότητα, ενδομητρίωση, εξωσωματικές, egg freezing, εγκυμοσύνη, θηλασμό, εμμηνόπαυση, προβλήματα parenting κ.ά. τα οποία μπορεί να προκαλούν άγχος και να επηρεάσουν τις επιλογές και αποφάσεις στην επαγγελματική τους ζωή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουν υποστήριξη και στον εργασιακό χώρο.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα την ταλαντούχα ομάδα του Vivian Lab και θαυμάζω το έργο που επιτελούν για μία ολιστική προσέγγιση και βελτίωση της υγείας των γυναικών στην Ελλάδα. Οι εργοδότες μπορούν να ενισχύσουν το βασικό πακέτο παροχών προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των γυναικών, ενισχύοντας τες να αναπτυχθούν και να είναι επιτυχημένες τόσο στην εργασία όσο και στην καθημερινότητα τους. Η Bayer Hellas είναι απόλυτα δεσμευμένη στην βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής των γυναικών. Στη σημερινή αγορά εργασίας με τις ποικίλες προκλήσεις,  οι εργοδότες που επενδύουν στην ευζωία είναι εκείνοι που θα προσελκύσουν γυναίκες ταλέντα και θα διασφαλίσουν εργασιακή δέσμευση», δήλωσε η Αγγέλικα Τζέμου, Head of HR.

Το Vivian Lab, είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αποκλειστικά για τη γυναικεία υγεία. Έχοντας την υποστήριξη από ένα διακεκριμένο επιστημονικό board με κορυφαίους Καθηγητές ιατρικής από Ελλάδα & Αμερική, και με πάνω από 37,000 χιλιάδες γυναίκες από Ελλάδα και εξωτερικό, επιτρέπει σε μια γυναίκα να βρει ειδικούς όπως γυναικολόγους, μαίες, ειδικούς για την εμμηνόπαυση, ειδικούς για την ενδομητρίωση, ψυχολόγους, sex coaches, διατροφολόγους, ειδικούς για γονιμότητα, φυσιοθεραπευτές πυελικού εδάφους, ειδικούς αισθητικής γυναικολογίας, πλαστικούς, παιδιάτρους, κ.α. και να κάνει συνεδρίες μαζί τους με βιντεοκλήση ή με μηνύματα. Έτσι μια γυναίκα μπορεί να έχει πρόσβαση σε έγκυρες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς πολύωρες αναμονές και χωρίς να πρέπει να μετακινηθεί.

«Η Bayer Ελλάς είναι πρωτοπόρα εταιρεία που κατανοεί σε βάθος τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει μια εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα σε όλες τις φάσεις της ζωής της και είναι τιμή μας που εμπιστεύτηκαν το Vivian Lab», δήλωσε η Τζίνα Τιριακίδου, Ιδρύτρια του Vivian Lab.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα από ορισμένες ασθένειες. Επίσης, παρόλο που 1 στις 10 γυναίκες υποφέρουν από ενδομητρίωση, η διάγνωση παίρνει κατά μέσο όρο 7-10 χρόνια σύμφωνα με έρευνα στο Obstetrics and Gynecology, λόγω έλλειψης ενημέρωσης και υποστήριξης. Σύμφωνα με έρευνα μου δημοσιεύτηκε στο Post Reproductive Health μεγάλο ποσοστό των γυναικών βιώνει αρνητικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και δηλώνει ότι δεν ήταν ενημερωμένο ή προετοιμασμένο για αυτή την αλλαγή. Επιπλέον, η κατάθλιψη και οι διαταραχές άγχους σύμφωνα με το Mayo Clinic είναι διπλάσιες  στις γυναίκες. Άρα η ανάγκη για εύκολη και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες γυναικείας υγείας είναι μεγάλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις