Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

6,4 δισ. δολάρια στη Samsung για παραγωγή τσιπ από τις ΗΠΑ

Το έργο της νοτιοκορεατικής εταιρείας θα περιλαμβάνει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπ, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση συσκευασίας, στο Taylor του Τέξας, που θα βοηθήσει στην παραγωγή τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης, τα οποία είναι κρίσιμα για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να χορηγήσει στη Samsung Electronics Co. έως και 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για την αύξηση της παραγωγής τσιπ στο Τέξας, στο πλαίσιο των προσπαθειών των ΗΠΑ να ενισχύσουν την εγχώρια κατασκευή ημιαγωγών.

Το έργο της νοτιοκορεατικής εταιρείας θα περιλαμβάνει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπ, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση συσκευασίας, στο Taylor του Τέξας, που θα βοηθήσει στην παραγωγή τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης, τα οποία είναι κρίσιμα για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Το βραβείο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης κατασκευής τσιπ της Samsung στο Ώστιν του Τέξας, η οποία θα υποστηρίξει την αεροδιαστημική, την άμυνα και την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Εμπορίου.

Είναι το τελευταίο σε μια σειρά βραβείων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία χρησιμοποιεί τον νόμο Chips and Science Act 2022 για να αναζωογονήσει την αμερικανική κατασκευή τσιπ μετά από δεκαετίες μετατόπισης της παραγωγής στην Ασία. Ένας άλλος στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η τεχνολογική άνοδος της Κίνας, η οποία δημιουργεί τη δική της βιομηχανία ημιαγωγών.

Ένα από τα εργοστάσια στο Taylor αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2026 και το άλλο θα ξεκινήσει το 2027, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης. Η εταιρεία δήλωσε αρχικά ότι το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 17.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών και περισσότερες από 4.500 θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, σύμφωνα με την Raimondo. Θα συμβάλει στη δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού πλησιάζουν περισσότερο στην εξυπηρέτηση των νέων εγκαταστάσεων. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 40 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Η επιχορήγηση θα ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Samsung με τους ανταγωνιστές κατασκευαστές τσιπ που έχουν επίσης λάβει αμερικανικές επενδύσεις. Η TSMC ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει τεχνολογία 2nm σε μια εκτεταμένη εγκατάσταση στο Φοίνιξ. Ο ανταγωνιστής της Samsung, η SK Hynix Inc., σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει μια προηγμένη μονάδα συσκευασίας στην Ιντιάνα.

Ο νόμος για τα τσιπ – ο οποίος έφερε 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις συν 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και εγγυήσεις – έχει ωθήσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις ημιαγωγών. Η Intel συγκέντρωσε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια. Η TSMC, ο κύριος κατασκευαστής τσιπ για την Nvidia Corp. και την Apple Inc., έλαβε 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις