Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EQT Ventures: Νέο fund 660 εκατ. ευρώ και επενδύσεις μέσω AI!

Η EQT Ventures έκλεισε το δεύτερο fund της, EQT Ventures II, στα 660 εκατ. ευρώ, με στόχο να βοηθήσει ευρωπαϊκές startups να “βγουν” εκτός της ηπείρου αλλά και να φέρει αμερικανικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Όπως και με το πρώτο της fund, η εταιρεία θα κάνει επενδύσεις Α’ και Β’ Γύρου σε ευρωπαϊκές startups και Β’ και Γ’ Γύρου σε αμερικανικές. Ενδιαφέρον είναι βέβαια, το γεγονός ότι το VC μιλά για “συνεργασίες” και όχι για “επενδύσεις” καθώς βλέπει τη δουλειά που κάνει με τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της σαν κάτι πολύ παραπάνω από την απλή προσφορά χρημάτων. Η εταιρεία προσφέρει λειτουργική υποστήριξη και συμβουλευτική σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και σε θέματα που αφορούν προϊόντα, μάρκετινγκ, επικοινωνία, μηχανική, analytics, UX, διεθνή επέκταση, πωλήσεις, συνεργασίες και οικονομικά.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η σουηδική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το ιδιόκτητο σύστημα AI Motherbrain για να προσδιορίσει την πορεία επιχειρήσεων και να πραγματοποιήσει αντίστοιχες επενδύσεις. Το Motherbrain “τρέχει” σαν startup εντός της EQT και έχει τη δική του ομάδα – επεξεργάζεται δεδομένα εκατομμυρίων εταιρειών κάθε μέρα, και “τροφοδοτεί” το VC με πληροφορίες σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Μέχρι στιγμής, η EQT Ventures έχει επιλέξει πέντε εταιρείες με αυτόν τον τρόπο και αυτές είναι οι Peakon, Handshake, AnyDesk, Warducks, και Standard Cognition.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις