Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η OpenAI ανοίγει γραφεία στο Τόκιο

Η εταιρεία έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την παγκόσμια επέκταση της

Ένα σημαντικό βήμα για την παγκόσμια επέκταση της πραγματοποίησε η OpenAI, ανοίγοντας το πρώτο της γραφείο στην Ασία και συγκεκριμένα στο Τόκιο.

«Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε αυτό που ελπίζω ότι θα εξελιχθεί σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον λαό της Ιαπωνίας, τους κυβερνητικούς ηγέτες, τις επιχειρήσεις και τα ερευνητικά ιδρύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας η επιλογή του Τόκιο έγινε λόγο «της παγκόσμιας ηγεσίας του στην τεχνολογία, της κουλτούρας των υπηρεσιών και μιας κοινότητας που αγκαλιάζει την καινοτομία».

Μάλιστα, η OpenAI σκοπεύει να δώσει πρόσβαση στις τοπικές εταιρείες σε μια σε ένα προσαρμοσμένο μοντέλο GPT-4 ειδικά βελτιστοποιημένο για την ιαπωνική γλώσσα.
«Αυτό το προσαρμοσμένο μοντέλο προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στη μετάφραση και την περίληψη ιαπωνικού κειμένου, είναι οικονομικά αποδοτικό και λειτουργεί έως και 3 φορές ταχύτερα από τον προκάτοχό του», αναφέρει η εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Microsoft, η οποία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της OpenAI, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δυο χρόνια σε υποδομές Cloud και AI στην Ιαπωνία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις