Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Blueground είναι και επίσημα ο νέος ελληνικός «μονόκερος»

Μετά την τελευταία χρηματοδότηση 4oυ γύρου η αξία της εταιρείας ξεπερνά πλέον τα το 1 δισ. δολάρια

Και επίσημα στο κλαμπ των «μονόκερων» εντάσσεται η Blueground, με την αξία της να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, μετά την τελευταία χρηματοδότηση 4oυ γύρου  ύψους 45 εκατομμυρίων από μεγάλους επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα, στον νέο γύρο χρηματοδότησης για την εταιρεία ηγήθηκε η Susquehanna Private Equity Investments, η οποία είναι γνωστή για την επένδυση της στην ByteDance, μητρική εταιρεία του TikTok, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και υπάρχοντες επενδυτές, όπως η WestCap.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Blueground εξασφάλισε μια διευκόλυνση χρέους από την Barclays με τη συμμετοχή των Morgan Stanley, Deutsche Bank και HSBC, η οποία αντικατέστησε το χρέος ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η εταιρεία από τη Silicon Valley Bank το 2021.

Την ίδια ώρα, μπορούμε να πούμε ότι με τις πρόσφατες εξελίξεις η εταιρεία «βλέπει» πλέον Wall Street, με το ενδεχόμενο της εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο να παραμένει ανοιχτό.

Επενδύοντας συνεχώς σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες, η Blueground έχει καταφέρει να γίνει μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων για παραμονές άνω των 30 ημερών. Η εταιρεία προσφέρει επιπλωμένα, υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε στελέχη εταιρειών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής, κατακτώντας την παγκόσμια αγορά του real estate.

Η Blueground ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2013, ωστόσο σήμερα διαχειρίζεται  15.000 διαμερίσματα σε 32 αγορές σε 17 χώρες. Συγχρόνως, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ξεπερνά τα 1.000 άτομα διεθνώς, εκ των οποίων οι 400 βρίσκονται στα γραφεία στην Αθήνα.  Στο πλαίσιο αυτό ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 70% στα 560 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων το 65% προέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ.

Εκτός από τη σύναψη των δικών της μισθώσεων, η Blueground εισήγαγε πρόσφατα ένα franchise που συνεργάζεται με τοπικούς φορείς στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις