Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παύλος Λοΐζου (Ask Wire): Στόχος μας ο εκδημοκρατισμός της πρόσβασης σε προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία στην αγορά ακινήτων με χρήση AI

Το Startupper.gr μίλησε με τον CEO της Ask Wire κ. Παύλο Λοΐζου, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καινοτόμα πλατφόρμα της εταιρείας, την αγορά ακινήτων που βρίσκεται σε άνοδο, τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

H Ask Wire, η πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων που παρέχει “Real Estate Intelligence”, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο προφίλ κάθε ιδιοκτησίας σε όλη την Ευρώπη. Με τα αναλυτικά προφίλ ιδιοκτησίας, οι πελάτες μπορούν να αναπτύξουν κατά παραγγελία λύσεις και να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέονται με τα ακίνητα και προσφέρει στους πελάτες επιλογές τόσο data-as-a-service (DaaS) όσο και software-as-a-service (SaaS). Το Startupper.gr μίλησε με τον CEO της Ask Wire κ. Παύλο Λοΐζου, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καινοτόμα πλατφόρμα της εταιρείας, την αγορά ακινήτων που βρίσκεται σε άνοδο, τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Startupper MAG: Πότε και πώς ξεκίνησε η Ask Wire ποιος ήταν ο στόχος σας όταν την ιδρύσατε;

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2020, με όραμα να μεταμορφώσει το ψηφιακό τοπίο των ακινήτων στην Ευρώπη. Ο βασικός στόχος ήταν η αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στις δραστηριότητες ακινήτων, αξιοποιώντας χρήσιμα δεδομένα για τη δυναμική της αγοράς, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τη δημιουργία leads (στόχευση πελατών). Στόχος ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών αποτίμησης, ασφάλισης και συμμόρφωσης, παρέχοντας έτσι στις ΜΜΕ ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια ψηφιακή αγορά με οικολογική συνείδηση.

Startupper.gr: Η εταιρεία εξειδικεύεται στη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων για ακίνητα. Πείτε μας περισσότερα για την υπηρεσία που προσφέρετε και τα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire δεν είναι απλά μια εταιρεία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων ακινήτων, αλλά προσφέρει μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων που παρέχει “Real Estate Intelligence” (πληροφορίες για την αγορά ακινήτων), εστιάζοντας στους ακόλουθους τομείς:

  • Δυναμική Ακίνητης Περιουσίας: Παροχή πληροφοριών για τις τάσεις της αγοράς, αξιοποιώντας δεδομένα συναλλαγών, τιμών και ζήτησης.
  • Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι: Αξιολόγηση περιβαλλοντικών κινδύνων, όπως πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές, με χρήση δορυφορικών εικόνων και κυβερνητικών δεδομένων.
  • Δημιουργία Lead: Εντοπισμός και προσέλκυση δυνητικών αγοραστών και επενδυτών, αξιοποιώντας τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης.

Η πλατφόρμα διαθέτει λειτουργίες όπως:

  • Χαρτογράφηση: απεικόνιση δεδομένων σε χάρτες για εύκολη οπτικοποίηση.
  • Αυτόματο Μοντέλο Αποτίμησης: παροχή εκτιμήσεων αξίας ακινήτων.
  • Παρακολούθηση Συναλλαγών: ανάλυση της αγοραστικής δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο.
  • Δυναμική Παρακολούθηση: λήψη ειδοποιήσεων για αλλαγές στην αγορά ή σε περιβαλλοντικούς κινδύνους.
  • Δημιουργία Lead: προσέλκυση πελατών για πράσινα δάνεια, συγκεκριμένα για φωτοβολταϊκά και για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Startupper.gr: Η αγορά ακινήτων είναι σε διαρκή άνοδο. Που οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σας και τι δείχνει για το μέλλον του real estate;

Παύλος Λοΐζου: Η συνεχής άνοδος της αγοράς ακινήτων οφείλεται σε παράγοντες όπως:

  • Αστικοποίηση: αυξημένη ζήτηση για κατοικίες και εμπορικούς χώρους στις πόλεις.
  • Επενδυτική ελκυστικότητα: τα ακίνητα θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο για κεφάλαια.
  • Τεχνολογικές εξελίξεις: ψηφιακά εργαλεία και λύσεις βελτιώνουν την πρόσβαση και την διαφάνεια στην αγορά.
  • Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ολοένα και πιο αυστηρά πρότυπα ενεργειακής απόδοσης για τα κτίρια. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων ακινήτων, με στόχο την τήρηση των νέων κανονισμών.

Αυτή η τάση σηματοδοτεί ένα μέλλον όπου οι ψηφιακές λύσεις και οι αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα θα γίνουν αναπόσπαστα, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία πλατφορμών όπως η Ask Wire στην παροχή πρακτικών πληροφοριών για τη λήψη τεκμηριωμένων επενδυτικών και αναπτυξιακών αποφάσεων.

Startupper.gr: Ποιες προκλήσεις κληθήκατε να αντιμετωπίσετε στην αρχή αλλά και τι προκλήσεις συναντάτε ακόμα και τώρα;

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire, όπως και κάθε Startup, χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια κατά την αρχική της πορεία. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν η τυποποίηση δεδομένων. Συγκεντρώναμε δεδομένα από πολλαπλές πηγές και έπρεπε να τα μετατρέψουμε σε ένα ενιαίο και τυποποιημένο format, ώστε να είναι χρήσιμα για τις αναλύσεις μας. Παράλληλα, έπρεπε να προσαρμοστούμε στα διαφορετικά κανονιστικά πλαίσια κάθε χώρας όπου δραστηριοποιούμασταν. Αυτή η διαδικασία απαίτησε σημαντικό χρόνο και πόρους.

Σήμερα, οι προκλήσεις εξελίσσονται μαζί με την εταιρεία. Η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, οπότε είναι σημαντικό να παρακολουθούμε στενά τις τάσεις και να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας ανάλογα. Επιπλέον, επενδύουμε στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, για να παρέχουμε ακόμα πιο αξιόπιστες προβλέψεις για την αγορά. Η ανάπτυξη προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας.

Από επιχειρηματική σκοπιά, αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της προτίμησης που δείχνουν οι οργανισμοί, ιδιαίτερα οι μεγάλες επιχειρήσεις, σε ήδη καθιερωμένες εταιρείες. Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που δυσκολεύει την είσοδό μας στην αγορά και την ανάπτυξή μας. Παρατηρούμε όμως μια σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας, με όλο και περισσότερες εταιρείες να ανοίγονται στη συνεργασία με Startups. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι σε χώρες όπως η Ρουμανία, οι επιχειρήσεις δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία να δοκιμάσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Startupper.gr: Ποιες είναι οι διαφορές που συναντάτε στον τομέα των ακινήτων στις τρεις χώρες που δραστηριοποιήστε;

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire αναγνωρίζει ότι οι αγορές ακινήτων στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία δεν είναι ενιαίες. Παράγοντες όπως ο τουρισμός, η οικονομική ανάπτυξη και η αστική ανάπτυξη διαμορφώνουν διαφορετικές προτεραιότητες σε κάθε χώρα. Επίσης, το μοναδικό κανονιστικό περιβάλλον, η ζήτηση της αγοράς, τα είδη δεδομένων που είναι διαθέσιμα και χρειάζονται οι πελάτες και οι λύσεις που αναζητούν.

Για παράδειγμα, στην Κύπρο, η ζήτηση εστιάζει κυρίως στην τιμολόγηση, τη δυναμική της ζήτησης και τις γενικές τάσεις της αγοράς. Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα, οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για την αποτίμηση/τιμολόγηση των ακινήτων, την τήρηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών κριτηρίων (ESG reporting) και την ανάλυση της αγοράς. Στη Ρουμανία, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για περιβαλλοντικά δεδομένα και υπηρεσίες lead generation, που βοηθούν στην προσέλκυση επενδυτών.

Η Ask Wire ανταποκρίνεται σε αυτές τις διαφοροποιήσεις, παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις για κάθε αγορά. Στην Κύπρο, η εταιρεία προσφέρει δεδομένα και αναλύσεις που βοηθούν τους πελάτες να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την τιμολόγηση, την πρόβλεψη της ζήτησης και τις τάσεις της αγοράς. Στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες αποτίμησης ακινήτων, εργαλεία τιμολόγησης, αναλύσεις αγοράς και βοηθά τους πελάτες να συμμορφώνονται με τα κριτήρια ESG. Τέλος, στη Ρουμανία, η εταιρεία προσφέρει περιβαλλοντικά δεδομένα, υπηρεσίες lead generation και λύσεις για την προσέλκυση επενδυτών.

Η προσαρμοστικότητα της Ask Wire αποτελεί βασικό της πλεονέκτημα. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εξασφαλίζει στους πελάτες πρόσβαση σε δεδομένα και λύσεις που ανταποκρίνονται στις ακριβείς ανάγκες τους. Αυτό οδηγεί σε πιο αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και συμβάλλει στην ανάπτυξη και την επιτυχία των πελατών σε κάθε αγορά όπου δραστηριοποιείται η Ask Wire.

Startupper.gr: Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι τόσο για το 2024 αλλά και πιο μακροπρόθεσμα;

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire δεν επαναπαύεται! Για το 2024, η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους που επικεντρώνονται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  1. Αναβάθμιση υπηρεσιών δεδομένων ακινήτων και περιβάλλοντος: Αυτό υποδηλώνει ότι η Ask Wire θα επενδύσει στη βελτίωση της ποιότητας και του εύρους των δεδομένων που παρέχει στους πελάτες της, διευκολύνοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.
  2. Επέκταση δημιουργίας leads: Η εταιρεία στοχεύει να ενισχύσει τις υπηρεσίες της που βοηθούν τους πελάτες να εντοπίσουν και να προσελκύσουν δυνητικούς αγοραστές και επενδυτές.
  3. Ευρύτερες υπηρεσίες για τους χρήστες όσον αφορά τη συμμόρφωση και την ανάπτυξη: Η Ask Wire αναγνωρίζει την ανάγκη παροχής πρόσθετης υποστήριξης στους χρήστες της, βοηθώντας τους να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και να αναπτύσσονται εντός της αγοράς ακινήτων.

Ωστόσο, οι φιλοδοξίες της Ask Wire δεν σταματούν εδώ. Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία οραματίζεται τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για πρόβλεψη τάσεων στην αγορά ακινήτων: Χρησιμοποιώντας την ισχύ της AI, η Ask Wire στοχεύει να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις μελλοντικές τάσεις στην αγορά ακινήτων, βοηθώντας τους επενδυτές να λάβουν πιο στρατηγικές αποφάσεις.

Συνολικά, η Ask Wire στοχεύει να “εκδημοκρατίσει” την πρόσβαση σε προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για τα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θέλει να κάνει αυτά τα εργαλεία διαθέσιμα και χρήσιμα για ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών και συμμετεχόντων στην αγορά, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας τους.

Startupper.gr: Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία και πώς ξεχωρίζει το προϊόν σας; Πόσο σημαντικό είναι το δεδομένα της αγοράς ακινήτων να παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο; 

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire είναι μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που παρέχει υπηρεσίες στον τομέα των ακινήτων, προσφέροντας μοναδικά προϊόντα και ξεχωρίζοντας χάρη στο βάθος και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων της σε πραγματικό χρόνο.

  1. Κτηματαγορά: Η Ask Wire ενισχύει τη διαφάνεια της αγοράς ακινήτων συγκεντρώνοντας και αναλύοντας δεδομένα από κτηματομεσίτες, δημοπρασίες και ακίνητα προς πώληση από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δανείων. Αυτή η ολοκληρωμένη δεξαμενή δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή ακριβών πληροφοριών για την αγορά και ενημερώνεται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες συνθήκες της αγοράς. Με την ενσωμάτωση τέτοιων πηγών ευρείας εμβέλειας, το Automated Valuation Model (AVM), η βαθμολογία ρευστότητας (Liquidity score) και η βαθμολογία θερμότητας (Hotness score) της Ask Wire προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους την πλήρη εικόνα της αγοράς σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει την ακριβή αποτίμηση, την κατανόηση της δυναμικής της αγοράς και τον εντοπισμό επενδυτικών ευκαιριών, καθιστώντας την Ask Wire ένα ζωτικό εργαλείο για την αποτελεσματική πλοήγηση στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο ακινήτων.
  2. Αξιολογήσεις Περιβαλλοντικών Κινδύνων: Αυτή η υπηρεσία παρέχει κρίσιμα δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων σε χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις.
  3. Lead Generation για Πράσινα Δάνεια: Αξιοποιώντας εργαλεία όπως ο Υπολογιστής Ηλιακής Ενέργειας και το Energy Score, αυτή η υπηρεσία βοηθά στην εκτίμηση της δυνητικής παραγωγής ενέργειας και στην αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης αντίστοιχα. Έτσι, διευκολύνει την εξεύρεση πελατών που ενδιαφέρονται για πράσινα δάνεια.

Γιατί είναι σημαντικά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο;

Η διαθεσιμότητα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο αποτελεί βασικό πλεονέκτημα της Ask Wire. Σε μια αγορά που αλλάζει συνεχώς, τα δεδομένα real-time επιτρέπουν:

  1. Λήψη Γρήγορων και Ενημερωμένων Αποφάσεων: Με πρόσβαση σε πρόσφατα δεδομένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντιδράσουν άμεσα στις εξελίξεις της αγοράς, λαμβάνοντας πιο στρατηγικές αποφάσεις.
  2. Πλεονέκτημα στον Ανταγωνισμό: Η έγκαιρη πρόσβαση σε πληροφορίες δίνει τη δυνατότητα να προλάβετε τους ανταγωνιστές και να αξιοποιήσετε ευκαιρίες πριν εξαφανιστούν.

Η Ask Wire δεσμεύεται για τη διαφάνεια, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα στην αγορά ακινήτων. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να καταστήσει τα δεδομένα αξιόπιστα και προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο, η Ask Wire δίνει στους stakeholders της αγοράς τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχουν.

Startupper.gr: Τι κάνει να ξεχωρίζουν οι υπηρεσίες της Ask Wire αναφορικά με την κτηματαγορά;

Παύλος Λοΐζου: Η Ask Wire βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παροχής καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων στον τομέα των ακινήτων. Οι υπηρεσίες της εστιάζουν στην παροχή ακριβούς τιμολόγησης, παρακολουθώντας παράλληλα τη συνεχή μεταβολή της ζήτησης και της προσφοράς στην αγορά.

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ask Wire είναι το Αυτοματοποιημένο Μοντέλο Αποτίμησης (AVM). Αυτό το εργαλείο αξιοποιεί τεράστια σύνολα δεδομένων για να παρέχει εξαιρετικά ακριβείς αποτιμήσεις για χαρτοφυλάκια ακινήτων. Αποτελεί απαραίτητο πόρο για επενδυτές, δανειστές και επαγγελματίες του κλάδου των ακινήτων, καθώς τους προσφέρει έτοιμες λύσεις για την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους.

Εκτός από το AVM, η Ask Wire προσφέρει και άλλες υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες της μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς. Η  “Βαθμολογία Ρευστότητας” είναι μια τέτοια υπηρεσία. Μετρά την ικανότητα ενός ακινήτου να πωληθεί γρήγορα, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σε τράπεζες και επενδυτές χαρτοφυλακίων σχετικά με την εμπορευσιμότητα των περιουσιακών τους στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τα χαρτοφυλάκιά τους, εντοπίζοντας ακίνητα που ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να πωληθούν.

Η Ask Wire διαθέτει επίσης τη “Βαθμολογία Hotness”. Αυτή η βαθμολογία αξιολογεί την ελκυστικότητα και τις δυνατότητες εκτίμησης ενός ακινήτου, βοηθώντας τράπεζες και επενδυτές να εντοπίσουν επικερδείς ευκαιρίες. Η βαθμολογία αυτή ποσοτικοποιεί την απήχηση ενός ακινήτου και τη συγκρίνει με τις ευρύτερες τάσεις της αγοράς, παρέχοντας στους χρήστες ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Συνολικά, οι υπηρεσίες της Ask Wire, όταν συνδυάζονται, προσφέρουν στους πελάτες της μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς ακινήτων. Δεν τους επιτρέπουν μόνο να κατανοήσουν τις τρέχουσες τιμές και τις δυναμικές της αγοράς, αλλά και να προβλέψουν μελλοντικές αλλαγές στη ζήτηση και την προσφορά. Αυτή η δυνατότητα πρόβλεψης επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες, βασισμένες σε δεδομένα αποφάσεις, δίνοντάς τους πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Startupper.gr: Η εταιρεία έχει μια σειρά από βραβεύσεις. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η αναγνώριση για εσάς και τι κίνητρο σας έδωσε για τη συνέχεια;

Παύλος Λοΐζου: Το ταξίδι της Ask Wire μέσα από την καινοτομία και την αναγνώριση στους τομείς της fintech και της ανάλυσης δεδομένων ακινήτων σηματοδοτείται από σημαντικά ορόσημα. Η σειρά των βραβείων της εταιρείας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022, όταν τιμήθηκε με το βραβείο “Καλύτερη Fintech για Ακίνητα – Ευρώπη 2022” στα Pan Finance Awards. Αυτή η διάκριση, που απονεμήθηκε από έναν οργανισμό γνωστό για τη χρηματοοικονομική του ευφυΐα και την παγκόσμια εμβέλεια του, αναγνώρισε τις καινοτόμες λύσεις της Ask Wire που βοηθούν τους ενδιαφερόμενους στον τομέα των ακινήτων, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτικά κεφάλαια και άλλους, να διαθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην αγορά, καθώς και να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Προχωρώντας στο 2023, η Ask Wire συνέχισε να αποδεικνύει την επιδεξιότητα και την καινοτόμο προσέγγισή της στον τομέα της αξιοποίησης της ανάλυσης δεδομένων για τα ακίνητα. Τον Απρίλιο, τρία στελέχη της Ask Wire κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Εφαρμογών Ανοικτών Δεδομένων – Datathon 2023 της Τράπεζας της Ελλάδος, για το project UpGreen. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στις εταιρείες να εντοπίζουν και να στοχεύουν σε πιθανούς πελάτες για ενεργειακές αναβαθμίσεις ακινήτων, επιδεικνύοντας τη δέσμευση της Ask Wire για την αειφόρο ανάπτυξη και την ενεργειακή απόδοση στην αγορά ακινήτων.

Αργότερα, τον Νοέμβριο του 2023, τα επιτεύγματα της Ask Wire αναγνωρίστηκαν περαιτέρω στον επιταχυντή InnovX-BCR στη Ρουμανία, υπογραμμίζοντας την υπεροχή της ανάλυσης δεδομένων ακινήτων. Αυτή η αναγνώριση όχι μόνο ανέδειξε την δυνατότητα της εταιρείας να επεκτείνει τις καινοτόμες λύσεις της στα Βαλκάνια, αλλά και την αφοσίωσή της στη συνεχή μάθηση και εφαρμογή προηγμένων αναλυτικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων και της τεχνητής νοημοσύνης νέας γενιάς, για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κινδύνων και τη βελτίωση της αναφοράς ESG.  Αυτοί οι ορόσημα συλλογικά παρουσιάζουν την αδιάκοπη επιδίωξη της καινοτομίας από την Ask Wire και τις σημαντικές της συνεισφορές στους τομείς της fintech και των ακινήτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις