Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nico Rosenberg: Νέο fund 75 εκατ. δολαρίων για Startups και Scaleups

Ο Rosberg έχει συγκεντρώσει ένα χαρτοφυλάκιο 35 νεοσύστατων επιχειρήσεων και Scaleups μέχρι στιγμής.

Η Rosberg Ventures, το VC fund που ιδρύθηκε από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1 Nico Rosberg, ξεκίνησε ένα fund 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Rosberg έχει συγκεντρώσει ένα χαρτοφυλάκιο 35 νεοσύστατων επιχειρήσεων και Scaleups μέχρι στιγμής.
Με την ονομασία «fund of funds», η δεξαμενή κεφαλαίων από LP και άλλα VC θα διατεθεί σε μια επιλογή παγκόσμιων κεφαλαίων Tier 1 που θα τα ανακατανείμουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ο Rosberg εξήγησε ότι αυτό επιτρέπει στη Rosberg Ventures να υποστηρίξει ένα πιο ευρύ φάσμα ιδρυτών, ενισχύοντας τον «δυναμισμό» των επενδύσεων της εταιρείας.
Ο Nico Rosberg διευθύνει επίσης τη Rosberg X Racing, η οποία αγωνίζεται στο Extreme E, την πλήρως ηλεκτρική βιώσιμη σειρά αγώνων. Συμμετέχει σε γύρους ως angel investor εκτός από τις VC δραστηριότητές του. Οι εταιρείες στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν την fintech Hyperline και την insurtech Insify.
Το 2018, ο Rosberg συνίδρυσε το GreenTech Festival, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα πράσινης καινοτομίας της Ευρώπης για τους φορείς αλλαγής, συγκαλώντας υπουργούς Οικονομικών, διευθύνοντες συμβούλους, ιδρυτές, επενδυτές και ακαδημαϊκούς για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον της πράσινης τεχνολογίας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις