Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lakestar: Funds ύψους 600 εκατ. δολαρίων, με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Ευρώπης

Τα νέα κεφάλαια της Lakestar θα διατεθούν σε επενδύσεις σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, εστιάζοντας στην Ευρώπη σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιοποίηση, η βαθιά τεχνολογία, η υγειονομική περίθαλψη και η χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Η επενδυτική εταιρεία Lakestar έκλεισε τα τελευταία της funds, Lakestar Early IV και Lakestar Growth II, για περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια για να διαθέσει νέα κεφάλαια στην επόμενη γενιά ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων, ανεβάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της Lakestar υπό διαχείριση στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Και τα δύο νέα ταμεία θα επικεντρώσουν τις επενδύσεις τους σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, εστιάζοντας στην Ευρώπη σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιοποίηση, η βαθιά τεχνολογία, η υγειονομική περίθαλψη και η χρηματοοικονομική τεχνολογία.
Τα κεφάλαια ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της Lakestar να συμβάλει στη δημιουργία ενός ισχυρότερου μέλλοντος για την Ευρώπη, καλλιεργώντας το οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας της περιοχής μέσω της χρηματοδότησης επιχειρηματικών μοντέλων που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.
Αυτά τα νέα κεφάλαια έχουν ήδη οδηγήσει σε επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας όπως η πλατφόρμα προμηθευτών ενέργειας Fuse Energy (Ηνωμένο Βασίλειο), η ενσωματωμένη λύση χρηματοδότησης Swan (Γαλλία), η healthtech Nelly (Γερμανία), η NEKO Health (Σουηδία), η εταιρεία τεχνολογίας προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης που συνίδρυσε ο Daniel Ek και η τεχνολογική πλατφόρμα AI text-to-video Colossyan (Ηνωμένο Βασίλειο / Ουγγαρία).
Με το κλείσιμο των δύο ταμείων, η Lakestar θα δημιουργήσει νέα κεφάλαια που υποστηρίζονται από ένα συνολικό ποσό περιορισμένων εταίρων (LP), συμπεριλαμβανομένων κρατικών επενδυτικών ταμείων, οικογενειακών γραφείων, επενδυτών αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων θεσμικών και μεμονωμένων παικτών, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών. Το κλείσιμο των Lakestar Early IV και Lakestar Growth II τοποθετεί τη Lakestar σε ισχυρή θέση για την περαιτέρω εμβάθυνση του αντικτύπου της στην επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης.
Τα νέα κεφάλαια της Lakestar συμπληρώνονται από τη συνεργασία της εταιρείας με μερικά από τα κορυφαία ευρωπαϊκά τεχνολογικά πανεπιστήμια, όπως το TUM (UnternehmerTUM), το ETH, το Aachen και η Οξφόρδη.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις