Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft Build: Το ετήσιο συνέδριο της Microsoft θα επικεντρωθεί στα Windows on Arm και σε μια νέες δυνατότητες AI

Σε άλλα μέρη του συνεδρίου θα υπάρξει εστίαση στη δημιουργία μοντέλων βασισμένων στο Copilot, ακόμη και plugins για τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Η Microsoft, στο ετήσιο συνέδριό της για developers, το Microsoft Build, που θα πραγματοποιηθεί 21-23 Μαϊου 2024, θα επικεντρωθεί στα Windows on Arm και μια ολοκαίνουργια δυνατότητα Windows AI.
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου που έχει αναρτήσει η εταιρεία, συμπεριλαμβάνονται δύο εκδηλώσεις για τα Windows on Arm και μια εντελώς νέα λειτουργία Windows AI. Στην εκδήλωση για τη νέα γενιά Windows on Arm θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες σχετικά με τις καλύτερες επιδόσεις που θα προσφέρει η νέα σειρά προϊόντων σε επίπεδο εφαρμογών και θα υπάρξει ίσως κάποια ενημέρωση για τις φιλοδοξίες της εταιρείας να ξεπεράσει τις επιδόσεις του M3 της Apple σε επίπεδο απόδοσης επεξεργαστή και προσομοίωσης εφαρμογών.
Επίσης, θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες σχετικά με νέες λειτουργίες των Windows που βασίζονται στην τεχνολογία Arm, όπως έξυπνες εφαρμογές που αξιοποιούν τις δυνατότητες NPU. “Παρουσιάζουμε ολοκαίνουριες δυνατότητες που προσφέρουν στους χρήστες βαθύτερη αλληλεπίδραση με την ψηφιακή τους ζωή στα Windows μέσω προηγμένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης.”, αναφέρει η Microsoft.
Η αναφορά αυτή παραπέμπει στη φημολογούμενη λειτουργία AI Explorer που θα συμπεριληφθεί στα Windows 11, με στόχο να λειτουργεί σαν διαχρονικό ιστορικό της χρήσης του υπολογιστή, κάνοντας λόγο για μια λειτουργία που επιτρέπει να ανακτήσεις οτιδήποτε έχεις δει ή κάνει στη συσκευή σου.
Σε άλλα μέρη του συνεδρίου θα υπάρξει εστίαση στη δημιουργία μοντέλων βασισμένων στο Copilot, ακόμη και plugins για τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω βελτιώσεις της εμπειρίας που προσφέρουν τα Windows στους developers, από την ομάδα που δημιούργησε τα Windows Terminal, Dev Home, PowerToys, αλλά και το υποσύστημα των Windows για το Linux.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις