Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Δημιούργησε το Earth-2, το ψηφιακό δίδυμο της Γης

Η πλατφόρμα, που ονομάζεται Earth-2, περιέχει μια σουίτα τεχνολογιών μηχανικής μάθησης που αναπτύχθηκε από την Nvidia, όλες οδηγούμενες από υπερυπολογιστές για να παρέχουν την τεράστια επεξεργαστική ισχύ που απαιτείται.

Η εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ Nvidia παρουσίασε το Earth-2, ένα ψηφιακό δίδυμο της Γης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μετεωρολόγους να προσομοιώσουν και να απεικονίσουν τα παγκόσμια καιρικά φαινόμενα σε «πρωτοφανή κλίμακα». Το Earth-2 έχει σχεδιαστεί επίσης για να μειώσει το κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία ενισχύονται από την κλιματική αλλαγή.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη από τις επιπτώσεις καταστροφών, όπως οι τυφώνες και οι πλημμύρες. Το εντατικό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων θα μπορούσε επίσης να μας δώσει μια πιο λεπτομερή εικόνα των μελλοντικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να αποκαλύψει ενδείξεις για το πώς να την μετριάσουμε.

Το σύστημα που κατασκευάζεται από την Nvidia, η οποία κατασκευάζει μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU), ηλεκτρονικά κυκλώματα που μπορούν να πραγματοποιήσουν μαθηματικές εξισώσεις υψηλής ταχύτητας που επιτρέπουν δραστηριότητες όπως η μηχανική μάθηση, ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η πλατφόρμα, που ονομάζεται Earth-2, περιέχει μια σουίτα τεχνολογιών μηχανικής μάθησης που αναπτύχθηκε από την Nvidia, όλες οδηγούμενες από υπερυπολογιστές για να παρέχουν την τεράστια επεξεργαστική ισχύ που απαιτείται.

Σε συνδυασμό, αυτά δημιουργούν «ένα εικονικό αντίγραφο ενός φυσικού αντικειμένου ή συστήματος, σε αυτή την περίπτωση, το κλίμα της Γης», δήλωσε στο Live Science ο Dion Harris, επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων κέντρου δεδομένων στην Nvidia.

Το σύστημα έχει τη μορφή μιας διαδραστικής διεπαφής που εκτελεί προσομοιώσεις του καιρού και του κλίματος σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιτρέποντας στους χρήστες να ορίζουν διαφορετικές παραμέτρους και να προσομοιώνουν τον καιρό σε διαφορετικές τοποθεσίες σε μια εξαιρετικά λεπτομερή κλίμακα 2 χιλιομέτρων.

Η τεχνολογία AI έχει εκπαιδευτεί σε παγκόσμια σύνολα δεδομένων που παρέχουν ωριαίες εκτιμήσεις των κλιματικών μεταβλητών της γης, της ατμόσφαιρας και των ωκεανών.

Η εντατική εκπαίδευση σημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί γρήγορα να τρέξει δεδομένα καιρού και κλίματος, αναπαράγοντας χιλιάδες επί χιλιάδων πιθανών αποτελεσμάτων και τελικά υπολογίζοντας την πιθανότητα ορισμένων καιρικών αποτελεσμάτων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η εντατική εκπαίδευση σημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί γρήγορα να κοσκινίσει θησαυρούς δεδομένων καιρού και κλίματος, αναπαράγοντας χιλιάδες επί χιλιάδων πιθανών αποτελεσμάτων και τελικά υπολογίζοντας την πιθανότητα ορισμένων καιρικών αποτελεσμάτων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η τεχνολογία μπορεί επίσης να παρέχει μια λεπτομερή εικόνα της κλιματικής αλλαγής. Η πρόβλεψη του τρόπου με τον οποίο θα εξελιχθεί η κλιματική αλλαγή και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της, απαιτεί την επεξεργασία τεράστιων και πολυάριθμων ροών δεδομένων σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, τη θερμοκρασία, τους παγκόσμιους κύκλους νερού, την αλλαγή χρήσης γης, τη χημεία των ωκεανών και πολλά άλλα.

Η υπερυπολογιστική ισχύς του Earth-2 θα μπορούσε γρήγορα να αναλυθεί μέσω αυτών των τεράστιων ροών δεδομένων για να δημιουργήσει ακριβείς, προγνωστικές προσομοιώσεις. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τις πόλεις να διερευνήσουν την πιθανότητα και την ένταση μελλοντικών κυμάτων καύσωνα, για παράδειγμα, και να λάβουν μέτρα τώρα για να ξεκινήσουν τον μετριασμό του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις