Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Volvo δημιούργησε το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα

Η μετάβαση του εργοστασίου της εταιρείας στο Τάιτσου από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο θα αποφέρει μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως

Το εργοστάσιο της Volvo στο Τάιτσου έκανε μετάβαση σε λειτουργία με βιοαέριο και αποτελεί πλέον την πρώτη μονάδα παραγωγής στην Κίνα που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα. Η μετάβαση του εργοστασίου από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο θα αποφέρει μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως.

Παρά το ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο του Τάιτσου αποτελεί ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εκπομπών ύψους 43 εκατομμυρίων τόνων, η εξασφάλιση της κλιματικά ουδέτερης ενέργειας για τη μονάδα του εργοστασίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της σουηδικής εταιρείας για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025 και για μείωση των εκπομπών σε όλες τις δραστηριότητές μας παγκοσμίως.

Η μονάδα του Τάιτσου χρησιμοποιούσε ήδη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ. Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη διασφαλίζει ότι το εργοστάσιο αποκτά επίσης κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volvo στον κόσμο που γίνεται κλιματικά ουδέτερο, μετά τις εγκαταστάσεις στην Τορσλάντα και στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις