Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Εξαγόρασε την Startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab

Η εξαγορά της Datakalab καταδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να ενισχύσει τις δυνατότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη και να προσφέρει προηγμένες εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο το απόρρητο στους χρήστες της.

Η Apple εξαγόρασε τη Datakalab, μια γαλλική startup τεχνητής νοημοσύνης, για να έχει πρόσβαση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Η εξαγορά της Datakalab καταδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να ενισχύσει τις δυνατότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη και να προσφέρει προηγμένες εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο το απόρρητο στους χρήστες της.

H Datakalab ειδικεύεται στη συμπίεση αλγόριθμων βαθιάς μάθησης και στα ενσωματωμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 για ένα αδιευκρίνιστο ποσό και αναφέρθηκε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε το γαλλικό περιοδικό Challenges.

H Datakalab αναπτύσσει αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης χαμηλής κατανάλωσης, αποδοτικούς σε χρόνο εκτέλεσης που λειτουργούν εξ ολοκλήρου στη συσκευή, ευθυγραμμιζόμενοι με την εστίαση της Apple στο απόρρητο και την ασφάλεια. Η τεχνογνωσία της startup περιλαμβάνει συμπίεση AI και ενσωματωμένη όραση υπολογιστή που είναι γρήγορη, οικονομική και ακριβής.

Η Datakalab συνεργάστηκε στο παρελθόν με τη γαλλική κυβέρνηση και τη Disney, αναπτύσσοντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να αναλύσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσω αναγνώρισης προσώπου και οπτικών δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούνται μετέπειτα για την παρακολούθηση των αντιδράσεων του κοινού σε πργαματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κινηματογραφικών προβολών.

Αυτή η εξαγορά έρχεται καθώς η Apple ετοιμάζεται να εισαγάγει μια σειρά λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στο iOS 18, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο WWDC 2024. Εστιάζοντας στην επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή, η Apple στοχεύει να διαφοροποιηθεί από ανταγωνιστές όπως η Google, η Microsoft και το OpenAI.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Datakalab θα μπορούσε να συμβάλει σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple, όπως οι λειτουργίες αυτόματης σύνοψης και αυτόματης συμπλήρωσης για βασικές εφαρμογές και λογισμικό παραγωγικότητας, βελτιωμένη δημιουργία playlist στο Apple Music, σημαντική αναβάθμιση της Siri με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, προηγμένη τεχνολογία βασισμένη στο όραμα για το Vision Pro και βελτιωμένη αναγνώριση προσώπου για Φωτογραφίες και Face ID.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις