Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Meta ανοίγει το Meta Horizon OS σε τρίτους

Η Meta, το πρώην Facebook, ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της, ανοίγοντας το Meta Horizon OS σε τρίτους ενδιαφερόμενους. Αυτή η κίνηση της Meta σηματοδοτεί ένα νέο σημείο καμπής στη βιομηχανία εικονικής πραγματικότητας (VR) και μεικτής πραγματικότητας (MR). Αυτή η στρατηγική επιτρέπει στους προγραμματιστές τρίτων μερών – εταιρειών να δημιουργούν υλικό που τρέχει στο Meta Horizon OS, ενώ σημαντικές εταιρείες της τεχνολογίας, όπως η Asus, η Lenovo και η Xbox, έχουν ήδη ανακοινώσει συνεργασίες με τη Meta.

Το Meta Horizon OS, το οποίο βασίζεται στα θεμέλια του Android Open Source Project, έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα μεικτής πραγματικότητας για τον ανοικτό εικονικό κόσμο της Meta, προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες όπως παρακολούθηση ματιών, προσώπου, χεριών και σώματος, καθώς και μια σειρά “κοινωνικών” χαρακτηριστικών και κινήσεων ενώ το περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών για φορητές συσκευές έρχεται σε μια περίοδο που αναμένεται “έκρηξη” σε καινοτόμες εφαρμογές VR/MR σε διάφορα πεδία.

Ωστόσο, η επέκταση του Meta Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές φέρνει ερωτήματα σχετικά με το απόρρητο των χρηστών και την κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων μια και η πολιτική απορρήτου της Meta ορίζει ότι οι πληροφορίες προφίλ των χρηστών θα είναι δημόσιες και ορατές εντός και εκτός των προϊόντων VR της Meta.

Σε κάθε περίπτωση, με την προσέγγιση αυτή, η Meta υιοθετεί μια στρατηγική παρόμοια με εκείνη της Google με το Android, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρέος και συμβατού οικοσυστήματος που προσελκύει περισσότερους προγραμματιστές και χρήστες. Αυτή η στρατηγική μπορεί να θέσει τη Meta σε καλύτερη θέση για ανταγωνισμό έναντι άλλων μεγάλων παικτών στην αγορά VR/AR, προάγοντας την όποια καινοτομία στις τεχνολογίες εικονικής και εικονικής πραγματικότητας και φυσικά ρίχνοντας το γάντι στην Apple Με το Vision Pro.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις