Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Meta έχουν πλέον πολυτροπική τεχνητή νοημοσύνη

Με τις τελευταίες δυνατότητες AI, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από τα γυαλιά να μεταφράσουν κείμενο, να αναγνωρίσουν αντικείμενα ή ακόμα και να δώσουν άλλες πληροφορίες με βάση τα συμφραζόμενα.

Η Meta ανακοίνωσε πολυτροπικές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban. Tα έξυπνα γυαλιά θα μπορούν πλέον να επεξεργάζονται και να κατανοούν το περιβάλλον του χρήστη. Ο βοηθός AI της Meta περιοριζόταν σε ηχητικές αλληλεπιδράσεις, τώρα όμως μπορεί να επεξεργαστεί οπτικά δεδομένα μέσω της ενσωματωμένης κάμερας και να δώσει σχετικές πληροφορίες σε έναν χρήστη.

Με τις τελευταίες δυνατότητες AI, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από τα γυαλιά να μεταφράσουν κείμενο, να αναγνωρίσουν αντικείμενα ή ακόμα και να δώσουν άλλες πληροφορίες με βάση τα συμφραζόμενα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται προβολές κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων στο WhatsApp και το Messenger, επιτρέποντας hands-free, εμπειρίες κοινής χρήσης σε πραγματικό χρόνο. Η Meta δήλωσε ότι η πολυτροπική αναβάθμιση AI θα είναι διαθέσιμη ως λειτουργία beta σε χρήστες στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η Meta δήλωσε ότι επεκτείνει τη συλλογή έξυπνων γυαλιών Ray-Ban Meta με νέα στυλ. Προσθέτει επίσης βιντεοκλήσεις με το WhatsApp και το Messenger για να επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με τις βιντεοκλήσεις. Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι κυκλοφορεί το Meta AI με το Vision, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ρωτήσουν τα γυαλιά τους για το τι βλέπουν και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες

Η δεύτερη γενιά έξυπνων γυαλιών κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη μάρκα γυαλιών EssilorLuxottica. Η Meta ανακοίνωσε επίσης ότι επεκτείνει τη συλλογή έξυπνων γυαλιών Ray-Ban Meta με νέα στυλ που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε περισσότερα σχήματα προσώπου. Τα νέα γυαλιά διατίθενται σε εκατό διαφορετικούς προσαρμοσμένους συνδυασμούς πλαισίου και φακών στην πλατφόρμα Ray-Ban Remix. Τα νέα στυλ είναι διαθέσιμα σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και σε όλη την Ευρώπη.

Με το Meta AI, οι χρήστες μπορούν πλέον να ελέγχουν τα γυαλιά Meta με φωνητικές εντολές – το μόνο που χρειάζεται να πουν είναι «Hey Meta!» και να προχωρήσουν με τις προτροπές τους. Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει πολυτροπικές ενημερώσεις AI τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και τώρα το ανακοινώνει ως λειτουργικότητα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις