Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

X Shore: Η σουηδική Startup ηλεκτρικών σκαφών «σήκωσε» 8.5 εκατ. ευρώ

Στόχος της εταιρείας είναι να συνδράμει στην «πράσινη» μετάβαση της yachting βιομηχανίας

Το ποσό των 8.5 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η σουηδική εταιρεία X Shore, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά σκάφη. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης για την εταιρεία συμμετείχαν υπάρχοντες επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής της, Konrad Bergström.

Η Startup θα αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την ενισχύσει του R&D τμήματός της, έτσι ώστε να μπορέσει να αυξήσει τις πωλήσεις της και να αναπτύξει νέα μοντέλα. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει σύντομα σε πλήρη ετήσια κερδοφορία, αλλά και να συνδράμει στην πράσινη μετάβαση της yachting βιομηχανίας.

Ποια είναι η X Shore

Η X Shore, η οποία ιδρύθηκε το 2016, έχει καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικών σκαφών στον κόσμο, με ισχυρή παρουσία στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τα σκάφη της εταιρείας δεν κάνουν χρήση καυσίμων και έτσι δεν βλάπτουν σχεδόν καθόλου τη θαλάσσια πανίδα.

Τα σκάφη της εταιρείας έχουν κατακτήσει πολλές διεθνείς διακρίσεις τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την απόδοσή τους, μεταξύ των οποίων τον τίτλο «ευρωπαϊκό μηχανοκίνητο σκάφος της χρονιάς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις