Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

STILFOLD: Λανσάρει τη MetaFold Academy για την προώθηση της πράσινης παραγωγής – Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που επωφελούνται 

Υποστηριζόμενη από επιχορήγηση σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ από το EIT, η MetaFold Academy πρόκειται να μεταμορφώσει το τοπίο της βιομηχανικής εκπαίδευσης σε όλη τη Σουηδία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

 

Η STILFOLD, με έδρα τη Στοκχόλμη, λανσάρει τη MetaFold Academy, μια καινοτόμο πρωτοβουλία κατάρτισης με στόχο την προώθηση πράσινων πρακτικών παραγωγής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο.

Υποστηριζόμενη από επιχορήγηση σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ από το EIT, η MetaFold Academy πρόκειται να μεταμορφώσει το τοπίο της βιομηχανικής εκπαίδευσης σε όλη τη Σουηδία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει την επείγουσα ανάγκη για μετάβαση σε ολόκληρο τον κλάδο προς πιο βιώσιμες πρακτικές. Το έργο θα επικεντρωθεί στην οικολογική καινοτομία, την ενεργειακή απόδοση και τη διαχείριση πόρων μέσω ενός πρωτοποριακού αρθρωτού προγράμματος κατάρτισης. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενισχύσει τις ικανότητες 250 μηχανικών και σχεδιαστών από την αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική και την ενεργειακή βιομηχανία, εξοπλίζοντάς τους με τις γνώσεις για την εφαρμογή νέων πράσινων τεχνολογιών στις δραστηριότητές τους.

Ο Όμιλος Volvo, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών και εξοπλισμού κατασκευών στον κόσμο, συμμετείχε πιλοτικά, τονίζοντας τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα της ενσωμάτωσης βιώσιμων τεχνολογιών στις διαδικασίες παραγωγής. Η συνεργασία με τον Όμιλο Volvo θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν τη μάθησή τους σε πραγματικές συνθήκες, προωθώντας την ευρεία υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών.

Η MetaFold Academy θα λειτουργεί μέσω ενός δικτύου τεσσάρων εκπαιδευτικών κέντρων, καθένα από τα οποία βρίσκεται σε συμμετέχουσα χώρα. Αυτά τα κέντρα θα χρησιμεύσουν ως κόμβοι καινοτομίας και πρακτικής κατάρτισης, προσφέροντας μαθήματα που συνδυάζουν διαδικτυακές και πρακτικές ενότητες.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται περαιτέρω από μια κοινοπραξία κορυφαίων εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του TF CC στην Ελλάδα, του MADE Competence Center I4.0 στην Ιταλία και του PBN στην Ουγγαρία, καθένα από τα οποία φέρνει μοναδική τεχνογνωσία.

Η MetaFold Academy θέτει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικό βιομηχανικό περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις