Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Getir: Exit από την Ευρώπη – Κλείνει και την Gorillas, την οποία εξαγόρασε το 2022

Η εταιρεία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Γερμανία στις 15 Μαΐου και σχεδιάζει επίσης να αποσυρθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Η τουρκική εταιρεία παράδοσης παντοπωλείων Getir δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρεται από τις αγορές της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να επικεντρωθεί στην κύρια τουρκική αγορά. Η εταιρεία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Γερμανία στις 15 Μαΐου και σχεδιάζει επίσης να αποσυρθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Το exit της εταιρείας θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της υπηρεσίας παράδοσης ειδών παντοπωλείου του Βερολίνου Gorillas, η οποία εξαγοράστηκε από την Getir για 1,1 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2022. Η Getir αποσύρθηκε από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές της, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, το 2023. Η Τουρκία θα είναι πλέον η μόνη αγορά της.

Τον Μάιο του 2023, υπήρξαν αναφορές ότι η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο εξαγοράς του ανταγωνιστή της στο Βερολίνο, Flink. Ωστόσο, η εξαγορά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ιδρύθηκε το 2015 και η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, συγκεντρώνοντας έναν γύρο χρηματοδότησης Series E 768 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022, με αποτίμηση 11.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση του exit έχει επηρεάσει βαθιά τους Γερμανούς υπαλλήλους, με 1800 εργαζόμενους στις αποθήκες να απολύονται. Οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων έχουν πλήξει σκληρά τον τομέα παράδοσης τροφίμων last mile και επηρεάζονται τα ήδη στενά περιθώρια κέρδους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις