Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Μυστικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης στη Ζυρίχη, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες του iPhone

Εκτός από τις ομάδες AI στην Καλιφόρνια και το Σιάτλ, η Apple έχει αυξήσει την παρουσία της στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Αυτή η επέκταση ακολούθησε τις εξαγορές δύο τοπικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης, οδηγώντας στη δημιουργία του "Vision Lab" στη Ζυρίχη.

Η Apple έχει προσλάβει δεκάδες ειδικούς τεχνητής νοημοσύνης από την Google, ιδρύοντας ένα μυστικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης στη Ζυρίχη. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της να ηγηθεί στην ανάπτυξη νέου μοντέλου AI και άλλων προϊόντων.

Η Apple επεκτείνει την παγκόσμια ομάδα AI και Machine Learning αντλώντας πολλούς ειδικούς από την Google από τότε που προσέλαβε τον John Giannandrea ως κορυφαίο στέλεχος AI το 2018. Αυτό περιλαμβάνει τουλάχιστον 36 ειδικούς που έχουν έκτοτε ενταχθεί στην Apple, αναφέρουν οι Financial Times.

Εκτός από τις ομάδες AI στην Καλιφόρνια και το Σιάτλ, η Apple έχει αυξήσει την παρουσία της στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Αυτή η επέκταση ακολούθησε τις εξαγορές δύο τοπικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης, οδηγώντας στη δημιουργία του “Vision Lab” στη Ζυρίχη.

Η ομάδα της Ζυρίχης συνέβαλε στην έρευνα για προηγμένα μοντέλα AI που συγχωνεύουν κείμενο και οπτικές εισόδους, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για προϊόντα παρόμοια με το ChatGPT της OpenAI.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει νέα χαρακτηριστικά AI στο iOS και όχι μόνο στο επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις