Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gideon Valkin: Λανσάρει το Andrena Ventures για να τροφοδοτήσει τις spinoff fintech της Ευρώπης

Η πρώτη επένδυση από αυτό το ταμείο θα είναι στη Nustom, μια Startup AI που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή CTO της Monzo.

Το Gideon Valkin – πρώην Monzo, ClearScore και Entree Capital – ξεκίνησε το Andrena Ventures, ένα ταμείο GP ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την υποστήριξη των ευρωπαϊκών fintechs στο Pre-Seed και το Seed στάδιο.

Η πρώτη επένδυση από αυτό το ταμείο θα είναι στη Nustom, μια Startup AI που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή CTO της Monzo. Η νέα εταιρεία υποστηρίζεται από επενδυτές της Midas List και ιδρυτές των γιγάντων Wise και Teleport.

To Andrena θα υποστηρίξει τις θυγατρικές επιτυχημένων εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί από πρώην υπαλλήλους. Το πιο διάσημο παράδειγμα μονόκερου που δημιούργησε άλλους είναι η PayPal, οι υπάλληλοι της οποίας ίδρυσαν το YouTube, την Tesla, το LinkedIn και το Palantir. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Dealroom, υπάρχουν 10 fintech μονόκεροι στην Ευρώπη που έχουν δημιουργήσει 145 νέες νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρώτο ταμείο υποστηρίζεται από παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην εργοδότη, Entrée Capital, RTP Global Taavet+Sten (συνιδρυτές των Wise και Teleport αντίστοιχα). Cherry Ventures Managing Partners, Filip Dames, Christian Meerman, Sophia Bendz, David Haber, Fintech GP στο Andreessen Horowitz, Firat Ileri, Managing Director της Hummingbird Ventures κ.λπ., συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον επτά επενδυτών VC που έχουν εμφανιστεί στη λίστα Forbes Midas.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις