Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η νέα Sirι θα είναι βελτιωμένη με AI στο iPhone 16

Όλες οι φήμες που κυκλοφορούν.

Με βάση τις φήμες και τις αναφορές από πολλές πηγές, φαίνεται ότι η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει σημαντικά τη Siri με νέες δυνατότητες AI στο iOS 18, που αναμένεται να ανακοινωθούν στο WWDC τον Ιούνιο του 2024.

Η Apple αναπτύσσει τόσο δικά της διαλογικά μοντέλα AI (Gen AI) όσο και μοντέλα τρίτων για την ενσωμάτωση τους στο επερχόμενο iOS 18, και σε διάφορες εφαρμογές, αλλά αυτή που θα επωφεληθεί περισσότερο είναι ο φωνητικός βοηθός, η γνωστή μας Siri.  Ενόψει του συνεδρίου προγραμματιστών της Apple κυκλοφορούν φήμες  πολλές πηγές για την επερχόμενη αναβάθμιση της Siri.

Οι βελτιώσεις AI αναμένεται να επιτρέψουν στη Siri να κατανοήσει καλύτερα το πλαίσιο συζήτησης και να συμμετάσχει σε διάλογο, αντί να χειρίζεται απλά “εφάπαξ” αιτήματα. Επίσης αναμένεται  να είναι σε θέση να τραβήξει αυτόματα μια σειρά φωτογραφιών, να τις μετατρέψει σε GIF και να τις στείλει σε μια επαφή, όλες με μία μόνο φωνητική εντολή. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο άλμα από τις τρέχουσες ικανότητες της Siri.

Η Apple αναμένεται επίσης ότι θα εκτελεί αυτές τις δυνατότητες AI διατηρώντας παράλληλα την επεξεργασία δεδομένων στη συσκευή για την προστασία της προσωπικών δεδομένων, γεγονός που θα μπορούσε να διαφοροποιήσει τη Siri από άλλους φωνητικούς βοηθούς, όπως για παράδειγμα η Alexa που βασίζεται στο cloud.

Το iOS 18 φημολογείται επίσης ότι θα φέρει στενότερη ενοποίηση μεταξύ της Siri και εφαρμογών όπως τα Μηνύματα, επιτρέποντας ενδεχομένως στο Siri να διορθώνει κείμενα, να συμπληρώνει αυτόματα προτάσεις και να συνοψίζει περιεχόμενο μηνυμάτων.

Ωστόσο, ορισμένες από τις πιο προηγμένες λειτουργίες AI μπορεί να είναι αποκλειστικές για τη σειρά iPhone 16 στην αρχή, καθώς μπορεί να απαιτούν το αναβαθμισμένο υλικό των νέων τηλεφώνων και το νέο επεξεργαστή “Neural Engine”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις