Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ψηφιακή καινοτομία για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων στο Ηνωμένο Βασιλειο

Το νέο πρόγραμμα  "Impact Jersey"  της Αγγλίας φέρνει την ελπίδα για ένα μέλλον όπου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών,  θα μπορούν να ζουν ανεξάρτητα και με ποιότητα ζωής.

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και τον γηραιότερο πληθυσμό να μην μπορεί να ακολουθήσει ευκολά, ένα νέο πρόγραμμα πρωτοβουλίας με το όνομα “Impact Jersey” έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη για την υποστήριξη των ηλικιωμένων κατοίκων των νησιωτικών περιοχών. Το πρόγραμμα αυτό, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Επιτάχυνσης Τεχνολογίας της κυβέρνησης της Αγγλίας και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.

Η κύρια στόχευση του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ηλικιωμένων κατοίκων του Jersey μέσω της χρήσης τεχνολογίας. Προβλέψεις δείχνουν ότι η δαπάνη για τη φροντίδα των ηλικιωμένων θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καινοτόμες λύσεις.

Το “Impact Jersey” έχει ως στόχο να αναπτύξει λύσεις που θα συμβάλουν στην πρόληψη της ασθένειας, την διατήρηση της ανεξαρτησίας και τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων. Παράλληλα, θα αναζητήσει καινοτόμες ιδέες από επιχειρήσεις παγκοσμίως, με στόχο τη βελτίωση της υποστήριξης του γηράσκοντος πληθυσμού.

Οι προβλέψεις υποδεικνύουν ότι ο αριθμός των κατοίκων άνω των 65 ετών στο Jersey θα αυξηθεί κατά 58% τα επόμενα 25 χρόνια. Με αυτήν την πρωτοβουλία, η κυβέρνηση του Jersey ελπίζει όχι μόνο να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση, αλλά και να δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό.

Ο CEO της Digital Jersey, Tony Moretta, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την έναρξη του προγράμματος, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των δημογραφικών και υγειονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις