Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Electricity Maps: 5 εκατ. ευρώ για απανθρακοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Η αυξανόμενη πελατειακή βάση της Electricity Maps περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Samsung, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Electricity Maps στην εφαρμογή SmartThings για να δείξει στους χρήστες τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και το αποτύπωμα άνθρακα των συσκευών Samsung. Η Google, ένας άλλος συνεργάτης, χρησιμοποιεί τις προβλέψεις της Electricity Maps για να εκτελεί υπολογισμούς υψηλής ισχύος σε περιόδους που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι άφθονες.

Η climatetech Electricity Maps με έδρα την Κοπεγχάγη συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνει την απανθρακοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας βάσει δεδομένων. Η επένδυση προέρχεται από τα ταμεία Transition και Revent που εστιάζουν στο κλίμα.

Η Electricity Maps επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αντιστοιχίσουν την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας με την αυξανόμενη διαλείπουσα παροχή ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα της εταιρείας παρέχει πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα και τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας πάνω από 230 περιοχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και μεγάλων τμημάτων της Νότιας Αμερικής και της Ασίας. Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και προβλέψεις είναι διαθέσιμα μέσω του εμπορικού API της Electricity Maps.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κατασκευάζουν προϊόντα που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια όταν είναι καθαρότερη και φθηνότερη. Οι τρέχουσες περιπτώσεις χρήσης κυμαίνονται από καθαρότερους υπολογισμούς AI σε κέντρα δεδομένων, έως πιο βιώσιμη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και λεπτομερείς λογιστικές πρακτικές άνθρακα. Η αυξανόμενη πελατειακή βάση της Electricity Maps περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Samsung, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Electricity Maps στην εφαρμογή SmartThings για να δείξει στους χρήστες τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και το αποτύπωμα άνθρακα των συσκευών Samsung. Η Google, ένας άλλος συνεργάτης, χρησιμοποιεί τις προβλέψεις της Electricity Maps για να εκτελεί υπολογισμούς υψηλής ισχύος σε περιόδους που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι άφθονες.

Επιπλέον, η εφαρμογή Electricity Maps παρέχει στους χρήστες δημόσια πύλη δεδομένων που παρέχει δεδομένα για μη εμπορική χρήση. Τα δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την κατανόηση της κατάστασης της ενεργειακής μετάβασης και για τη συζήτηση στρατηγικών απαλλαγής από τον άνθρακα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις