Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ocean 14 Capital Fund: Στηρίζει τη γαλάζια οικονομία με επενδύσεις ύψους 201 εκατ. ευρώ 

Το Ταμείο επενδύει στην υδατοκαλλιέργεια και τις εναλλακτικές πρωτεΐνες, μειώνοντας τη ρύπανση από πλαστικά απόβλητα, προστατεύοντας τα οικοσυστήματα και τη θαλάσσια χλωρίδα, ενώ παράλληλα τερματίζει την υπεραλίευση.

Το Ocean 14 Capital Fund I με έδρα το Λουξεμβούργο, εστιάζοντας αποκλειστικά στη γαλάζια οικονομία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έκλεισε ταμείο 201 εκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει την αποστολή του για τη χρηματοδότηση βιώσιμων λύσεων για τους ωκεανούς. Έτσι, το ταμείο υπερβαίνει τα 240 εκατομμύρια ευρώ.

Το ταμείο επενδύει σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις με μεγάλες ιδέες γύρω από την υδατοκαλλιέργεια και τις εναλλακτικές πρωτεΐνες, τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα, την προστασία των οικοσυστημάτων και της θαλάσσιας χλωρίδας και τον τερματισμό της υπεραλίευσης. Το Ocean 14 Capital Fund δρομολογήθηκε για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για τον μετασχηματισμό της γαλάζιας οικονομίας και να την καταστήσει βιώσιμη και αναγεννητική.

Μετά το κλείσιμο στα τέλη Μαρτίου, το ταμείο έχει προσθέσει μια σειρά από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές στην ήδη υψηλού προφίλ λίστα του, συμπεριλαμβανομένων των Nestlé, HQ Capital και The Green Earth Impact Fund που διαχειρίζονται οι Schroders και BlueOrchard. Μέχρι σήμερα, το Ocean 14 Capital Fund έχει πραγματοποιήσει 14 επενδύσεις και έχει δώσει πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν την Ava Ocean, μια νορβηγική εταιρεία που επικεντρώνεται στη βυθοκόρηση για τη συγκομιδή θαλασσινών από τον βυθό της θάλασσας, προστατεύοντας παράλληλα τα εύθραυστα ωκεάνια ενδιαιτήματα και την ιρλανδική εταιρεία ανακύκλωσης πλαστικών Novelplast.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις