Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην επίτευξη ενός πιο δίκαιου, αποδοτικού και ασφαλούς μοντέλου ρύθμισής της.

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνει την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα, ετήσιο συνέδριο με θέμα “Shaping the Future of AI”. Κεντρικοί ομιλητές της διοργάνωσης θα είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο Πρόεδρος της Εθνική Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην επίτευξη ενός πιο δίκαιου, αποδοτικού και ασφαλούς μοντέλου ρύθμισής της.

Διακεκριμένοι ομιλητές, εμπειρογνώμονες και καταξιωμένοι ειδικοί θα εστιάσουν στα ρυθμιστικά, τεχνικά και ηθικά ερωτήματα που έχουν αναδυθεί κατά την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Μέσα από δύο θεματικές, «ΑΙ: Η τομή ανάμεσα σε καινοτομία και ρύθμιση» και «Κυβερνοασφάλεια, Ασφάλεια των Πολιτών και Τεχνητή Νοημοσύνη» θα αναζητηθούν τρόποι που η καινοτομία και η τεχνολογική πρόοδος μπορούν να συμβαδίσουν με τις νομοθετικές και ρυθμιστικές προκλήσεις, ώστε να μην αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Επιπλέον θα διερευνηθεί το πώς η τεχνολογική ανάπτυξη εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και ποιες στρατηγικές και πιθανά εργαλεία μπορούν να προάγουν την κυβερνοασφάλεια. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με έναν ανοιχτό διάλογο πάνω στο “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”, με εκπροσώπους Ελληνικών πολιτικών κομμάτων, με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι η παραγωγή προτάσεων πολιτικής που ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και παρουσιάζουν λύσεις για τις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής. Οι προτάσεις που θα προκύψουν από το συνέδριο θα προωθηθούν έπειτα σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς χάραξης πολιτικών. Το Digital World Summit Greece, ως ένα από τα 129 μέλη του δικτύου Internet Governance Forum των Ηνωμένων Εθνών, λειτουργεί ως ένας δίαυλος επικοινωνίας που συνδέει την Ελλάδα με τον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη εξελίξεων.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ https://2024.digitalworldsummit.gr/ για να παρακολουθήσετε το συνέδριο δωρεάν δια ζώσης (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) ή διαδικτυακά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις