Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Πλησιάζει σε συμφωνία με την OpenAI για να βάλει το ChatGPT στο iPhone

Η Apple έχει επίσης πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Google της Alphabet σχετικά με την αδειοδότηση του chatbot Gemini της εταιρείας.

Η Apple έχει κλείσει συμφωνία με την OpenAI για τη χρήση της τεχνολογίας της startup στο iPhone, μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για να φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας για τη χρήση των λειτουργιών του ChatGPT στο iOS 18 της Apple, το επόμενο λειτουργικό σύστημα iPhone, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το Bloombeerg. Η Apple έχει επίσης πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Google της Alphabet σχετικά με την αδειοδότηση του chatbot Gemini της εταιρείας. Αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, αλλά συνεχίζονται.

Μια συμφωνία με την OpenAI θα επιτρέψει στην Apple να προσφέρει το δημοφιλές chatbot ως σειράς νέων χαρακτηριστικών AI που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με την OpenAI ήταν συνεχείς και έντονες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Η Apple σχεδιάζει να μπει ακόμα πιο δυναμικά στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, όταν θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα τρέξει μερικά από τα επερχόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης μέσω κέντρων δεδομένων εξοπλισμένων με τους δικούς της εσωτερικούς επεξεργαστές, ανέφερε το Bloomberg.

Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το ChatGPT της OpenAI, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν «ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν». Υποσχέθηκε ότι τα νέα χαρακτηριστικά AI θα έρθουν στα προϊόντα της Apple σε μια «πολύ προσεκτική βάση».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις