Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Anthropic: Λανσάρει το chatbot Claude AI σε όλη την Ευρώπη

Ο βοηθός Claude μιλάει άπταιστα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά αλλά και ελληνικά!

Η Anthropic, η Startup τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από την Amazon, λανσάρει τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Claude.ai στην Ευρώπη o οποίος είναι διαθέσιμος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις μέσω web αλλά και μέσω εφαρμογής για iPhone. Πρόκειται για έναν ανταγωνιστή του ChatGPT της OpenAI και του Google Gemini. 
Η συνδρομητική έκδοση του βοηθού Claude της Anthropic, που ονομάζεται Claude Pro, είναι επίσης διαθέσιμη σε χρήστες που θέλουν πρόσβαση σε όλα τα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου του Claude 3 Opus, του πιο προηγμένου μοντέλου της Anthropic. Η Anthropic λανσάρει επίσης τα συνδρομητικά προγράμματα Claude Team που επικεντρώνονται στις επιχειρήσεις, τα οποία κοστίζουν 28 ευρώ το μήνα προ ΦΠΑ.
Η Anthropic δήλωσε ότι ο βοηθός Claude μιλάει άπταιστα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών.
Η Anthropic έγινε γρήγορα μία από τις πιο πολυσυζητημένες και πιο διαφημισμένες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν την εταιρεία στο επιβλητικό ποσό των 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο. Εκείνο το μήνα, η Amazon ανακοίνωσε μια επένδυση 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Startup, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυσή της στην εταιρεία μέχρι σήμερα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις