Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πολιτισμός, ευεξία και νέες τεχνολογίες για τις βιώσιμες πόλεις του αύριο

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός, Ευεξία & Νέες Τεχνολογίες για τις βιώσιμες πόλεις του αύριο – Συμμετοχικές δράσεις επιχειρήσεων & πολιτείας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 10, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανοιξιάτικης γιορτής της πόλης, This Ιs Athens City Festival και υλοποιείται ως μέρος του Smart Attica ΕDIH, του 1ου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIH) για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται κυρίως σε εκπροσώπους MμΕ και Startups που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την υγεία, ευεξία, βιωσιμότητα και τη γενικότερη ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Στόχος είναι ο ανοιχτός διάλογος και η διερεύνηση ιδεών σε καθημερινές προκλήσεις, με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ευεξία στη βιώσιμη Αθήνα του αύριο.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από ένα πάνελ καταξιωμένων επαγγελματιών του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας νέες τάσεις και ενδιαφέροντα στοιχεία της αγοράς. 

Στο δημιουργικό workshop που θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση των “futurist coaches” θα έχουν τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες χρησιμοποιώντας μία από τις μεθοδολογίες του foresight.

Κeynote ομιλητές – coaches:

  • Μαρία-Χριστίνα Γκρελλόνι, Διευθύντρια Ανάπτυξης, Endeavor Greece
  • Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist και Σύμβουλος, Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού
  • Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Ιδρυτής και Διευθυντής του Athens Digital Arts Festival (ADAF)
  • Άδαμ Μαρκάκης, Επικεφαλής της Kosmoride και Συνιδρητής των Astylab & Astylab Ventures
  • Γιάννης Καπαίος, Ιδρυτής της Workwell

Συντονισμός: Νικολέττα-Σαββίνα Κοτρωνάρου, Σύμβουλος Καινοτομίας, ΕΑΤΑ

Φιλοξενία Εκδήλωσης: Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144) | Τετάρτη 22.5.2024, Ώρα: 10:00 – 14:00

Σημείωση: Για τη δωρεάν και έγκυρη συμμετοχή σας, απαιτείται προ-εγγραφή σε αυτήν τη φόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑΤΑ και του This is Athens City Festival.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις