Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FIRST LEGO League Expo: Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έρχεται το Σάββατο 25 Μαΐου

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO® League Expo“, που θα φιλοξενήσει 50 ομάδες, με παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- eduACT», το Σάββατο (25 Μαΐου), στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Το FIRST® LEGO® League επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και τα μέλη κάθε ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education εστιάζοντας σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 40 ομάδες Explore, για παιδιά 6-10 ετών, που επικεντρώνει στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και 10 ομάδες Discover, για παιδιά 4-6 ετών, όπου τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικά.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ρομποτικής και Καινοτομίας πραγματοποιούνται, από χθες κι έως τις 24 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων (ώρες 09:00-12:00). Σκοπός των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την εκπαιδευτική ρομποτική μέσω ενός προγράμματος σχεδιασμένου για να κεντρίσει την περιέργεια και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα παιδιά, ακολουθώντας τη δομή και τις αξίες του διαγωνισμού, κατασκευάζουν το δικό τους ρομπότ και έρχονται σε επαφή με τις αρχές της μηχανικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις