Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ιδρυτής της Avvio εγκαινιάζει ταμείο 5 εκατομμυρίων ευρώ για AI Startups στον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας

Το νέο ταμείο, που ονομάζεται Voyria, θα επενδυθεί σε νεοσύστατες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Η στήριξη θα παρέχεται τόσο οικονομικά όσο και μέσω καθοδήγησης.

Ο Frank Reeves, ιδρυτής της Avvio, ξεκίνησε ένα ταμείο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων ταξιδιών και φιλοξενίας σε πρώιμο στάδιο στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο ταμείο, που ονομάζεται Voyria, θα επενδυθεί σε νεοσύστατες επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Η στήριξη θα παρέχεται τόσο οικονομικά όσο και μέσω καθοδήγησης και θα κυμαίνεται από 50.000 έως 250.000 ευρώ και ο Reeves στοχεύει να προσελκύσει και άλλους ομοϊδεάτες επιχειρηματίες.

Ο Reeves πούλησε την εταιρεία του, Avvio, το 2022 στον αμερικανικό όμιλο SHR Group που υποστηρίζεται από ιδιωτικά κεφάλαια. Η Avvio ήταν μία από τις πρώτες μηχανές κρατήσεων ξενοδοχείων με τεχνητή νοημοσύνη το 2016 και έγινε κυρίαρχη δύναμη στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εξασφαλίζοντας πολλαπλούς γύρους χρηματοδότησης από αξιόλογους επενδυτές όπως η Enterprise Ireland το 2008, το The Route Club το 2010 και η Calculus Capital το 2014.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις